דילוג לתוכן

אנגליה מתמודדת עם התפרצות כולרה קטלנית: מאות מתים ואלפי נדבקים – ארגון הבריאות העולמי מזהיר מהתפשטות מהירה לאפריקה

התפרצות כולרה באנגולה גבתה יותר מ-300 קורבנות

רקע כללי

באמצע ההתפרצות הקטלנית של מחלת הכולרה באנגולה, דווח כי מאז תחילת השנה מתו 329 בני אדם, והמחלה הפכה לבעיה חמורה במערכת הבריאות של המדינה. ארגון הבריאות העולמי (WHO) הזהיר מהסיכון הגבוה להתפשטות המגפה למדינות שכנות, לאור התנאים התברואתיים הירודים והתשתיות הלקויות במדינה.

מימדי ההתפרצות

נכון ל-23 במרץ, דווח על כ-8,543 מקרים מאומתים. כולל 16 מתוך 21 מחוזות אנגולה כבר נפגעו מהמגפה. קבוצה פגיעה במיוחד היא אוכלוסיית הילדים וצעירים מתחת לגיל 20. "משרד הבריאות, בסיוע הארגון הבריאות העולמית, פועל בשטח לאיתור מקרים, פריסת צוותי תגובה מהירה, הסברה בקהילה וקמפיינים לחיסונים," נמסר מהארגון.

סיכונים והצעות טיפול

כולרה היא זיהום מעיים חריף שמועבר דרך מים או מזון המוכנים בהתאם לתנאים ירודים. המחלה גורמת לשלשולים חריפים, הקאות והתכווצויות שרירים, ועלולה להוביל למוות בתוך שעות אם לא מטופלים. עם זאת, ניתן להתמודד עם המחלה בהצלחה באמצעות טיפול במי שתייה ואנטיביוטיקה במקרים חמורים.

התפשטות גיאוגרפית

נמיביה, שכנתה הדרומית של אנגולה, דיווחה על מקרה כולרה ראשון מזה כמעט עשור: אישה בת 55 אושפזה והחלימה. מאז 2021, נרשמה עלייה גלובלית במקרי הכולרה ובתפשטות הגיאוגרפית של המחלה. מתחילת השנה ועד 23 במרץ דווחו על 93,172 מקרים ו-1,197 מקרי מוות ב-24 מדינות, כשכ-60% מהמקרים הם באפריקה.

התמודדות בישראל

בסמוך לאירועים באפריקה, בחודשיים האחרונים נמצא זיהום חמור של חיידקי כולרה בנחל שקמה שבנגב המערבי בישראל. הזיהום נגרם בעקבות קריסת מתקן טיהור שפכים. משרד הבריאות הגיב בזירוז סגירת קידוחי מים סמוכים למניעת זיהום מאגרי מים מרכזיים.

סיכום

בעוד ההתפרצות באנגולה נמשכת ומסכנת חיים רבים, יש חשיבות רבה להמשך המאבק במחלה תוך שימוש במשאבים לאומיים ובינלאומיים למניעת התפשטות נוספות

Scroll to Top