דילוג לתוכן

בג"ץ דחה עתירות להכניס סיוע הומניטרי לעזה: "חובות ישראל לא חלות במצב הנוכחי

בג"ץ דחה עתירות להכנסת סיוע הומניטרי לעזה

פסיקה במערכת המשפט

שופטי בג"ץ החליטו לדחות את העתירות שדרשו להורות על הכנסת סיוע הומניטרי לרצועת עזה. בפסק הדין נמסר כי אין עילה להתערבות בהחלטות ובפעולות הצבא והממשלה, וכי דיני התפיסה הלוחמתית במשפט הבינלאומי אינם חלים במקרה של ישראל ועזה.

פרטי פסק הדין

בפסק הדין, הנשיא יצחק עמית ציין כי ישראל אינה מספקת ישירות סיוע הומניטרי לרצועת עזה, אלא מאפשרת את הכנסתו בהתאם להנחיות הדרג המדיני. הוא מוסיף כי ארגוני טרור מנסים להשתלט על הסיוע ולנצל אותו נגד האוכלוסייה האזרחית.

עמית קבע כי חובות ישראל בתחום הכנסת הסיוע נגזרות מהדין הבינלאומי והמנהלי, ונציגי הצבא והממשלה לא חלקו על כך. יחד עם זאת, הוא הדגיש שיישום החובות כפוף לשיקולים ביטחוניים, כולל הגנה על חיילי צה"ל ואזרחי ישראל.

דעות השופטים

השופט נועם סולברג התייחס למעשי חמאס, ואמר כי אכזריותו של הארגון לא ריפתה את ידי חיילי צה"ל. הוא התמקד בהדגשת הצורך להשקיף על ההומניזם באור נכון, והביע חשש כי הסיוע “הומניטרי” יגיע לידי חמאס וינוצל לרעה.

השופט דוד מינץ הוסיף כי מדינת ישראל נמצאת בעיצומה של מלחמת מצווה, והיא מחויבת להגן על ריבונותה וביטחונה. הוא ציין כי אספקת סיוע הומניטרי לאוכלוסייה לא מעורבת בלחימה אינה מתורגמת לחובה לאפשר אספקת סיוע נרחב שיכול להועיל לאויב.

סיכום

פסק הדין מהווה עדות למורכבות של הסוגיה ההומניטרית ברצועת עזה, כאשר השופטים מדגישים את הצורך בשמירה על בטחון ישראל, בעודם מתמודדים עם ההשלכות ההומניטריות שנגרמות מהסכסוך והלחימה באזור

Scroll to Top