הסנקציות של וושינגטון חושפות את הטקטיקה של חיזבאללה למימון פעילותו. חלק א’
רגולציה אמריקאית וההשפעות על חיזבאללה
עם הידוק החבל סביב חיזבאללה בעקבות הסנקציות האמריקאיות וההסכם הפסקת האש, הארגון מתמודד עם קשיים גוברים במימון פעילותיו. הסנקציות האחרונות ממקדות את הפיקוח על מתקנים חיוניים בלבנון כמו שדות תעופה ונמלים, דבר שמקשה על חיזבאללה לחדור למערכת הפיננסית העולמית כנדרש. פרטי הממצאים מצביעים על כך שהארגון נאלץ לאמץ שיטות חדשות להבטחת מימון, כולל העסקת נשים לפעולות פיננסיות סמויות.
סנקציות חדשות והשלכות כלכליות
משרד האוצר האמריקני הטיל סנקציות קפדניות המוקפאות את כל נכסי האנשים המופיעים ברשימה השחורה. הפרת הסנקציות עלולה לגרום לעונשים אזרחיים ופליליים. במקביל, ממשלת ארצות הברית הודיעה על פרס של עד 10 מיליון דולר עבור מידע שיסייע בשיבוש הרשתות הפיננסיות של חיזבאללה.
הסנקציות כבר הביאו לתוצאות ברורות, כשהמענקים שהעניקה חיזבאללה לעקורים צומצמו. חוסר זה במימון השפיע לרעה על כוחה הפוליטי בתוך קהילתה, ובעלי תפקידים במערכת המשפט הגישו תביעות נגד הארגון, מה שמעיד על שינוי ברגשות הציבור כלפיו.
חיזבאללה וקשיים כלכליים
המשבר הכלכלי באיראן, המקור העיקרי למימון חיזבאללה, מגביר את הלחץ על הארגון. ככל שהמשאבים מתמעטים, כך גם היכולת של חיזבאללה לנהל את תקציביו ולפתח תשתיות חלקות בלבנון. המצב הקשה משפיע גם על הבנקים הלבנוניים, שרבים מהם עוסקים במימון פעולות הארגון.
האם ממשלת לבנון תצליח להתמודד?
לעומת זאת, ישנו צורך חמור בהבנה עמוקה של המצב על מנת למנוע ניצול של המוסדות הלבנוניים ככלים למימון חיזבאללה. במצב זה, נשאלת השאלה האם ממשלת לבנון תצליח לנקות את מוסדותיה ולמנוע את השפעת הארגון.
לאור הלחצים הפיננסיים, חיזבאללה עשוי להידרש לשקול מחדש את מקורות המימון שלו, ובמשבר הנוכחי, השחיקה המשמעותית מחייבת פתרונות יצירתיים וחדשניים.
Tags
אנרכיה, חיזבאללה, סנקציות, מימון, ממשלת לבנון, רשתות פיננסיות, ניהול כספים, פוליטיקה, כלכלה, קהילות שידור, הבטחת כספים