דילוג לתוכן

השווקים מתהפכים: ירידות חדות בקרנות ההשתלמות – האם הגיע הזמן למכור?

המניות ירדו, אגרות החוב ירדו ורק הדולר עלה: תשואה שלילית ממוצעות של כ-1.2% בקרנות במסלול כללי

חודש מרץ היה מאתגר בשווקים הפיננסיים, כאשר מדדי המניות הציגו ירידות משמעותיות. מדד ה-S&P 500 ירד בכמעט 5%, מדד ת"א 35 ירד ב-2%, ואפילו אגרות החוב לא הצליחו לחמוק מהירידות. כתוצאה מכך, הקרנות השתלמות של משקיעים החוו הפסדים.

ירידות בשוק ההשקעות

במהלך חודש מרץ, קרנות ההשתלמות במסלול הכללי רשמו ירידות של בין 1.1% ל-1.3%, כאשר ישנן קרנות שהפסידו יותר. במסלול המנייתי המתמודד עם סיכון גבוה יותר, הירידות היו מעל 2%, ואילו חלק מהקרנות עשויות להגיע להפסדים של מעל 3%. עבור מי שהשקיע במסלול ה-S&P 500, ההפסד עמד על כ-4.6%.

הירידות הללו שינו את התשואות מתחילת השנה, אשר עברו לשליליות. במסלול הכללי, התשואות נעות בין הפסד קטן לרווח זעיר. במסלול המנייתי, ההפסד המצרפי מתחילת השנה עומד על כ-0.5%, כאשר ישנן קרנות שהפסידו הרבה יותר.

השפעת החשיפה לשוק המניות

בחודש מרץ, גופים שהקטינו את החשיפה לשוק המניות הניבו תשואות פחות שליליות. חברות ביטוח, בעלות הטייה לשוק המקומי, צפויות להיות בחלק העליון של הטבלה, בעוד שמשקיעים כמו אלטשולר, המפנים חלק גדול מהפוזיציות שלהם לשוק האמריקאי, צפויים להופיע בחלק התחתון.

האם למכור או לא?

עם עליית התשובות לשאלות כגון "האם כדאי למכור?" חשוב לציין שמי שמשקיע בטווח ארוך לא צריך לשנות את הרכב התיק שלו בכל פעם שיש ירידות, כל עוד הוא מבין את הסיכון. אנשים צעירים שאין להם צורך מיידי בכסף צריכים לקחת בחשבון שהירידות אינן צריכות להשפיע על ההשקעות שלהם.

עם זאת, אם ההשקעה היא לצורך פעולה בטווח הקצר, חשוב לבצע התאמה של תיק ההשקעות בהתאם לצרכים והמטרות.

סיכום

בעוד שירידות בשוק ההון עשויות להיות מפחידות, חשוב לזכור שהשקעות בטווח הארוך צריכות להיות מתוכננות מראש. התנהגות השוק מטבעה היא בלתי צפויה, ונתונים היסטוריים מראים ששווקים יכולים לספק תשואה ממוצעת של כ-7% בשנה, אך אי אפשר לחזות בדיוק מתי יתרחשו עליות או ירידות.

start: מקור צילום

Scroll to Top