מחקר חדש: שילוב בננות בשייקים יכול להפחית את יתרונות הפירות
השפעת הבננה על ספיגת פלבנולים
מחקר חדש שנערך באוניברסיטאות קליפורניה ורדינג מציע ש добавление בננות לשייקים עם פירות יער עשוי להפחית את ספיגת הפלבנולים, ובכך להקטין את היתרונות התזונתיים שלהם. החוקרים, בראשות חוויאר אוטביאני, חוקר תזונה, הבהירו כי מה שחשוב הוא לא רק מה שאוכלים, אלא גם כיצד משלבים את המרכיבים במזון.
פלבנולים, שמצויים בפירות כמו פירות יער, תפוחים וענבים, ידועים כנוגדי חמצון חזקים הקשורים לשיפור בריאות הלב וכלי הדם ו להגנה על המוח. עם זאת, מחקרים מראים כי אנזימים בבננות עלולים לעכב את ספיגת הפלבנולים.
ממצאי הניסוי
במהלך הניסוי, שמונה נבדקים צרכו שייקים שונים: אחד כלל בננות ופירות יער, והשני היה רק עם פירות יער. התוצאות חשפו שכאשר הוספה בננה לשייק, ספיגת הפלבנולים פחתה ב-84%. הפחתה זו מיוחסת לפוליפנול אוקסידאז (PPO), אנזים המונע סיבוב אפקטיבי של הפלבנולים כאשר מערבבים בננות עם פירות אחרים.
התועלות הבריאותיות של הבננה
למרות שחשוב לשים לב לתכולת הפלבנולים, בננות מכילות גם ערכים תזונתיים חשובים כמו ויטמין C, אשלגן וסיבים תזונתיים, כך ציינה קרי גאנס, דיאטנית ומנחת הפודקאסט "The Keri Report". גאנס ממליצה לבחור פירות עם פעילות PPO נמוכה, כגון פירות הדר, מנגו ואננס, לשייקים.
ציפיות לעתיד
בהתייחס למחקר, פרופ' גונטר קוהנלה מאוניברסיטת רדינג ציין כי יש עדיין מעט ידע על האינטראקציות בין מזונות לרכיבים תזונתיים, ולכן דרוש מחקר נוסף כדי להבין את השפעות השילובים בין מזונות שונים.
לסכום, למרות הממצאים המדאיגים, מומחים מציעים שאין צורך להימנע לחלוטין מבננות. "אם אתם נהנים מבננה, תמשיכו לשלב אותה בשייקים," אמרה גאנס.
במידה ואתם מחפשים לנסות פירות נוספים בשייקים שלכם, מומלץ לשלב פירות עם ערכים תזונתיים גבוהים ובודקים את ההשפעות על הבריאות שלכם.
טעינו? נתקן!
אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח אם שתפו אותנו!