דילוג לתוכן

חקלאי מטולה נלחמים על אדמותיהם בלבנון: "לא נוותר, גם בעשרות השנים הקרובות

2025-03-17 03:42:00

לא נוותר, גם אם ייקח לנו עשרות שנים: המאבק של חקלאי מטולה על האדמות בלבנון

המבוא למאבק

חקלאי מטולה, יישוב בצפון הארץ, מנהלים מאבק ארוך שנים לשימור האדמות שברשותם, הנמצאות בצד הלבנוני של הגבול. המאבק, שמתחיל לפני עשרות שנים, הפך לסוגיה מרכזית עבור התושבים המקומיים, שהם חלק מהקהילה החקלאית באזור.

היסטוריית המאבק

השורשים ההיסטוריים

המאבק על האדמות החל בשנות ה-80 בעקבות הגבול החדש שנקבע עם הממשלה הלבנונית. חקלאים מצפון הארץ טוענים שהאדמות שייכות להם, והם מציעים הוכחות שונות לתמוך בטענה זו. רבים מהם תולים תקוות בהיסטוריה המשותפת ובקשרים עם משפחות שהיו בבעלותן האדמות במשך דורות.

משא ומתן ומבצעים צבאיים

על אף שנעשו ניסיונות להביא להסדרים עם השלטונות הלבנוניים, החקלאים מציינים כי כל הצעות הפשרה נתקלו בקשיים רבים. בנוסף לכך, המבצעים הצבאיים באזור הגבירו את המתיחות והפכו את הגישה לאדמות למסוכנת יותר.

הצורך בשימור האדמות

השפעות כלכליות וחברתיות

לחקלאי מטולה יש מחויבות כלפי המשק המקומי והקהילה. האדמות לא מספקות רק מקור הכנסה אלא גם מהוות חלק מהזהות הקהילתית שלהם. חקלאים מדגישים את החשיבות של שטחים חקלאיים עבור חקלאות מקומית, תחבורה הולמת וניהול משאבים.

המאבק המשפטי

במהלך השנים נקטו חקלאים פנייה לערכאות משפטיות, בניסיון להחזיר את הזכויות על האדמות האבודות. הליך זה מתמשך ונראה כי ידרוש עוד זמן רב עד להשגת תוצאות מוחשיות.

הצהרת מחויבות

החקלאים ממטולה מדגישים כי הם לא מתכוונים להרים ידיים. "לא נוותר, גם אם ייקח לנו עשרות שנים," הם מצהירים, ומבטאים את הנחישות להמשיך במאבקם עד להשגת מטרותיהם.

סיכום

מאבקם של חקלאי מטולה על אדמותיהם בלבנון ממחיש את הקשיים שעמם מתמודדים חקלאים באזורי גבול. המאבק משלב היסטוריה, תרבות ומשפטים, והחקלאים נשארים מחויבים לתהליך, גם אם הדרך ארוכה ומלאה באתגרים.


תגיות

חקלאות, מטולה, גבול, לבנון, מאבק, אדמות, קהילה, היסטוריה, כלכלה, חברה

Scroll to Top