דילוג לתוכן

חשדנות בישראל: אל-ג'ולאני מציע שלום, טראמפ מתגאה בהסכמים – האם מדובר בהונאה?

האיתות הסורי על שלום, ההתפארות של טראמפ – והחשדנות בישראל: "זו הונאה"

הערכות בישראל לגבי כוונותיו של אל-ג'ולאני

גורם ביטחוני בישראל הביע ספקות לגבי רצינות כוונותיו של אחמד א-שרע, הידוע גם כאבו מוחמד אל-ג'ולאני, להוסיף את שמו להסכמים המוכרים כהסכמי אברהם. לדברי הגורם, "מי שמוכר את סוריה לארדואן לא באמת רוצה להצטרף להסכמים", מסביר כי מהות ההצהרה היא הזדמנויות להקל על הסנקציות האמריקניות.

טראמפ מתלהב מההסכמים

נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, התבטא בחיוב אודות הסכמי אברהם ואמר כי הוא מאמין ש"יש הרבה מדינות הרוצות להצטרף להסכמים וכי זה יקרה מהר מאוד". מזכיר המדינה האמריקני, מרקו רוביו, הוסיף על דבריו של טראמפ והדגיש את המאמצים למנוע מלחמות ולסיים אותן.

פגישה עם קורי מילס

הדיווח על רצון אל-ג'ולאני להצטרף להסכמים הוצג לראשונה על ידי חבר הקונגרס האמריקני, קורי מילס, שביקר בסוריה. במהלך הביקור, מילס נפגש עם א-ג'ולאני ושוחח עמו על תנאי הסכם אפשרי עם ישראל וכיצד להסרת הסנקציות שכבר קיימות.

ציפיותו של א-ג'ולאני

א-ג'ולאני, מצד אחר, זקוק נואשות להסרת הסנקציות האמריקניות לאור המשבר הכלכלי הגדול של סוריה. לפי הערכות, יידרשו כ-400 מיליארד דולר לשיקום המדינה לאחר מלחמת האזרחים ההרסנית.

אופטימיות זהירה

מילס הביע אופטימיות זהירה לגבי המשך השיחות, וציין את החשיבות בדיאלוג עם סוריה להבטחת יציבות אזורית. "בנקודת זמן מסוימת, גם גרמניה ויפן היו אויבות שלנו, אבל עלינו להתגבר על כך אם אנחנו רוצים יציבות", אמר מילס.

סיכום

מצב היחסים בין סוריה לישראל ממשיך להיות על סדר היום בשיחות פוליטיות בינלאומיות, ובמיוחד לאור התבטאויותיו של הנשיא טראמפ והחשדות בהן נתפס אל-ג'ולאני. נותר לראות אם השיחות עם הממשל האמריקני יובילו לשינויים ממשיים באזור.

This rewritten article maintains a professional news style while clearly organizing and summarizing the main points. The HTML structure allows for easy readability and navigation, adhering strictly to the provided instructions

Scroll to Top