דילוג לתוכן

ישנים פחות? העדר שלבי שינה קריטיים עלול להגדיל את הסיכון למחלת אלצהיימר, לפי מחקר חדש

מחקרים חדשים: קשר בין שינה לבריאות המוח והסיכון למחלת אלצהיימר

ממצאים חדשים על הקשר בין שינה ובריאות המוח

מחקר חדש מציע כי פרופורציות נמוכות יותר של שלבי שינה ספציפיים עשויות להיות קשורות לנפח מוח מופחת באזורים רגישים להתפתחות מחלת האלצהיימר. הממצאים, שפורסמו בכתב העת לרפואת שינה קלינית, מראים כי אנשים שיש להם פחות זמן בשינה של גל איטי ושינה מהירה של תנועת עיניים, מציגים נפחים קטנים יותר באזורים מוחיים קריטיים, ובעיקר באזור הפריאטרי הנחות, הידוע כשח undergoes שינויי מבנה מוקדמים במחלת האלצהיימר.

פוטנציאל השפעה על בריאות המוח

המחקר כלל 270 משתתפים, עם גיל חציוני של 61 שנים, ולמעלה ממחציתם נשים. כל המשתתפים היו לבנים, לא הוחרגו מהמחקר גדולים עם היסטוריה של שבץ מוחי או דמנציה. הממצאים הנוכחיים מציעים קשר חשוב בין איכות השינה לבריאות המוח לטווח הארוך, ובכך מדגישים הזדמנויות פוטנציאליות להפחתת הסיכון למחלת האלצהיימר.

לדבריו של גאון צ'ו, הסופר הראשי של המחקר, "הממצאים שלנו מספקים הוכחות ראשוניות לכך שהפחתת הנוירואקטיביות במהלך השינה עשויה לתרום לאטרופיה מוחית ולהגדיל את הסיכון למחלת אלצהיימר." צ'ו, דוקטור לבריאות הציבור, קונקרט לשפע הנושא בחקר ההשפעה של מחסור בשינה, במיוחד בקרב מבוגרים בגיל העמידה והבוגרים יותר.

חשיבות המחקר והצורך בהמשך חקירה

החוקרים מדגישים את הצורך בחקירות נוספות כדי להבין את הקשרים הסיבתיים שבין ארכיטקטורת השינה לבין התפתחות מחלת האלצהיימר. אלצהיימר, שהיא מחלה ניוונית של המוח והגורם השכיח ביותר לדמנציה, משפיעה על כ-6.7 מיליון אמריקאים מעל גיל 65, עם תחזיות להכפלת מספר המקרים עד 2060. חשיבותו של המידע לעזור לאפיין את הקשר בין שינה לבריאות המוח יכולה להוות הזדמנות לחקור אפשרויות התערבות להפחתת הסיכון או לעכב את התפתחות המחלה.

חוקרים מעריכים כי הבנת הקשרים המורכבים בין איכות השינה והבריאות הכללית תוכל להנחות את הפיתוחים הרפואיים העתידיים בתחום, במטרה למנוע או להאט את דור באלצהיימר.

סיכום

הממצאים מהמחקר מציעים תובנות חדשות על חשיבות השינה ובריאות המוח, ומדגישים את הצורך בעבודה נוספת בתחום כדי להבין טוב יותר את הקשרים המרכיבים בעיות קוגניטיביות כגון אלצהיימר

16 מחשבות על “ישנים פחות? העדר שלבי שינה קריטיים עלול להגדיל את הסיכון למחלת אלצהיימר, לפי מחקר חדש”

  1. ירדן רוזן

    אכן, חשוב להתייחס לשינה ברצינות כחלק קריטי בבריאותנו

  2. Samuel Greenberg

    שמח לראות שהודעות קודמות מודגשות את חשיבות השינה וההשפעה שלה על בריאותנו. מחקרים חדשים מזכירים לנו כמה חשוב לתת דגש לשינה בחיינו.

  3. אורן כץ / Oren Katz

    חשוב להבין את חשיבות השינה הטובה עבור בריאותנו

  4. אביגיל שוורץ

    מידע מאוד מעניין, חשוב לשמור על שינה בריאה ורגילה לטובת בריאותנו!

  5. ירדן גליק

    חשוב לשמור על מעגל השינה שלנו על מנת להפחית את סיכון לאלצהיימר

  6. נתנאל גנור / Netanel Ghanor

    מאמת, חשוב לתת דגש לשינה כחלק קריטי בבריאותנו

  7. אילנה סורין

    מידע מעורר השראה, חשוב לשמור על תהליך השינה שלנו

  8. יניב רוזנברג / Yaniv Rosenberg

    אמת, חשוב להתייחס לתוחלת השינה בכל רצינות

  9. יהודית פריז / Yehudit Friz

    מחקר מרתק! חשוב לשקול את רגילת השינה בחיינו

  10. כדאי להתחיל לתת תרומה למחקר על שינה כמקור לאלצהיימר

סגור לתגובות

Scroll to Top