הגולן היה רק ההתחלה: ישראל סוגרת את ברז המים של סוריה
הרחבת פעילות צה"ל בדרום סוריה
צה"ל משלים את הרחבת פעילותו באגן הירמוך בדרום סוריה, תוך גבולות שוטפים על תנועת תושבים והכרזות על שטחים צבאיים סגורים. דיווחים בלבנון מצביעים על כך שצה"ל מגביר את הנוכחות שלו באזורים החקלאיים, במיוחד בעמק הירמוך, בו ממוקם מקור המים המרכזי של אזור דרעא.
פגיעות בעימותים עם כוחות צה"ל
בעקבות עימותים עם כוחות צה"ל בשבוע שעבר בעיירה קויה, נהרגו שבעה בני אדם, ועשרה נוספים נפצעו. האירוע עורר הפגנות בדמשק, בהן תקף הציבור את הפעילות הצבאית הישראלית в Sוריה. המשתתפים בהפגנה נקראו לשוב לדחוף להפסקת ההפגנות ולריבונות סורית בהקשרים של תנועת צה"ל באזורים אלה.
הגדרות שטחים צבאיים סגורים
לפי דו"ח העיתון הלבנוני "אל-אח'באר", נציגי צה"ל הבהירו לתושבי כפר קויה כי האזור הקרוב לעיירה הוכרז כשטח צבאי סגור, והוסרו כל תנועות בעמק. השטחים החקלאיים בעמק הירמוך, השייכים לכפר מעריה, הוגדרו כ"אזור צבאי סגור" מאז ה-8 בפברואר, מה שמצביע על גידול בנוכחות הישראלית באזור.
השפעות לנוכחות הישראלית
הרחבת האזור המוגבל לאדמות חקלאיות וביצוע פעולות לסילוק עמדות צבאיות סוריות עשוי להצביע על כוונה ישראלית להקים עמדות צבאיות חדשות סביב כפרים מקומיים, מה שעשוי לגרום להקשחת מעברי תנועה ושיפוט מחמיר באזור.
תרחישים עתידיים
דיווחים נוספים מצביעים על כך שהפעולות הנוכחיות עשויות להתבצע גם ללא הצבת כוחות קבועים בשטח, כאשר ייתכן שהמצב יתפתח לארכיטקטורות דומות לאלו הקיימות בכפרי צפון קוניטרה, שם קיימת מגבלה על תנועת האוכלוסייה המושגת באמצעות מחסומים.
לסיכום
המצב באגן הירמוך ובדרום סוריה ממחיש את הדינמיקה המורכבת באזור. עם המשך הפעילות הישראלית והשפעתה על האוכלוסייה המקומית, צפויים לעולות מתח והפגנות נוספות המביעות התנגדות לפעולות צה"ל בשטח.
שירותי החדשות מחזיקים בעין פקוחה על ההתפתחויות בעתיד