דילוג לתוכן

מה מתכוון טראמפ להשיג בביקורו במזרח התיכון? אתגרים, שותפים וסכנות לישראל בשיחות עם איראן וחמאס

גם לטראמפ כדאי לשמור על היחסים עם ירושלים: מה מתכנן הנשיא במזרח התיכון?

ביקורו הקרוב של טראמפ במזרח התיכון

נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, מתכנן ביקור במזרח התיכון בעקבות שחרורו של עידן אלכסנדר, מהלך שמעורר עניין רב בתחומי המדיניות והביטחון. הביקור מתקיים בצל מערכת היחסים המורכבת עם איראן וסוריה, כאשר יש המוטרדים מהזמן שניתן לנושאים אלו במציאות הגלובלית.

האתגרים העומדים בפני טראמפ

יהונתן אדירי, שותף מייסד בתנועת "עלינו – הנכדים המייסדים", ציין כי טראמפ מאופיין בגישה מפויסת בביקורו, אך ישנם חששות לגבי מעמדה של ישראל. הוא מסביר כי אחד האתגרים המרכזיים לטראמפ הוא היחסים עם סין, אשר עומדים בראש סדר העדיפויות של הממשל. לאחרונה, הממשל השיג הפוגה במכסים, דבר שהוסבר כהצלחה בסוגיית סחר.

שוק האנרגיה ותפקידה של ישראל

אנקדוטה מעניינת מבחינת המצב, היא הפעם הראשונה בה נשיא אמריקני מגיע למזרח התיכון בלי צורך דחוף בחומרי אנרגיה, הודות לסטטוס החדש של ארצות הברית כיצואן אנרגיה. זהו שינוי משמעותי שיכול לשחוק את החשיבות של ישראל באזור, אך בו בזמן מציב את ישראל במרכז העשייה האמריקנית במזרח התיכון.

ישראל מול אתגרים גלובליים

אדירי מדגיש כי להבטחת שימור האינטרסים של ישראל, יש לשמור על יציבות רבה יותר בין וושינגטון לירושלים. הוא טוען כי דינמיקה בה הנשיא האמריקני מתקשר עם ישראל כגוף "מוכשר", אינה מועילה גם לארה"ב, וכי יש לחפש פתרונות שיבטיחו לישראל הישגים מהתהליכים המדיניים.

השפעת הביקור על המזרח התיכון

נראה כי הביקור של טראמפ במזרח התיכון יוכל לשנות את פני האזור גם מבחינת היחסים עם איראן. טראמפ אמר כי האיראנים "מתנהגים באופן הגיוני" ביחס לדיאלוג על הסוגיה הגרעינית. משקף את הכוונה לקדם שקט באזור, בניסיון למצוא פתרונות לשאלות קשות.

סיכום

עם התמודדות עם אינספור אתגרים בגלובליזציה, על טראמפ לבחון את מעמדה של ישראל ולעבוד בכדי להבטיח שסדר היום הישראלי עדיין נמצא על השולחן. הביקור הקרוב במזרח התיכון עשוי להוביל לפיתוחים חדשים, והחשיבות של משפחות וטיפוח הקשרים החדשים עשויים להיות קריטיים יותר מתמיד.

לביקורות נוספות והאזנה לפודקאסט החדשות היומי של start, לחצו כאן

Scroll to Top