אנשים טרנסממסניים ומגוונים מגדריים לא נמצאים בסיכון מוגבר לסרטן גינקולוגי בשנים הראשונות לטיפול בטסטוסטרון
תוצאות מחקר חדש באמסטרדם UMC
מחקר חדש שפורסם היום ב-EclinicalMedicine מאמסטרדם UMC מציע תובנות חשובות לגבי השפעות השימוש בטסטוסטרון על אנשים טרנסממסניים ומגוונים מגדריים, במיוחד בנוגע לסיכון לסרטן גינקולוגי. הממצאים מראים כי אנשים המשתמשים בטסטוסטרון אינם חווים סיכון מוגבר לסרטן של הרחם, השחלות, הנרתיק והפות בשנים הראשונות לטיפול.
אסרה ווסטרינג, חוקרת במחלקת לסרטן באמסטרדם UMC, מסבירה: "לא מצאנו שום סיכון מוגבר לסרטן אלה בהשוואה לנשים מהאוכלוסייה הכללית. אף אחד מהסרטן הללו לא אובחן בקבוצת המשתתפים כולה." ממצאים אלו מציעים ביטחון חשוב לאנשים טרנסממסניים ששוקלים להתחיל טיפול הורמונלי.
אודות אוכלוסיית המחקר
במהלך המחקר עקבו החוקרים אחרי 1955 אנשים טרנסממסניים וגיוון מגדרי, שהשתמשו בטסטוסטרון במשך חמש שנים בממוצע. אוכלוסיית המחקר כוללת אנשים שנרשמו כנשים בלידה, אך לא מרגישים חלק מהגדרה המסורתית של אישה. רבים מהם בוחרים בטיפול בטסטוסטרון שמוביל לשינויים גופניים המשקפים את זהותם המגדרית.
מצבים קליניים מצפוניים
בנוסף, נמצא כי בחלק מהמשתתפים רירית הרחם עדיין הייתה פעילה, או שנצפו סימני ביוץ, למרות השימוש בטסטוסטרון. עובדה זו מדגימה שהסיכון להיריון קיים גם במהלך השימוש בטיפול ההורמונלי. לכן, טיפול גינקולוגי נאות וכך גם אמצעי מניעה נותרו חיוניים לקבוצה זו גם לאחר תחילת הטיפול.
השפעות חקיקתיות חדשות והתחלת טיפול בטסטוסטרון
בשנים האחרונות, חקיקת הרישום המגדרית בהולנד הוקלה, כך שהסרת המין הכירורגית אינה דרישה לשינוי המגדר החוקי. זה הביא לעלייה במספר האנשים טרנסממסניים ומגוונים מגדריים הבוחרים להתחיל בראש ובראשונה בטיפול הורמונלי, בלא לעבור ניתוח הסרת מין מידי.
חשיבות מחקרי מעקב לעתיד
למרות שהממצאים מציעים ביטחון לאנשים שמעוניינים בטיפול בטסטוסטרון, חשוב להדגיש כי עדיין יש צורך במחקרי מעקב נוספים על השפעות השימוש בטסטוסטרון לטווח הארוך. עבור אנשים טרנסממסניים וגיוניים מגדריים, מידע זה יסייע בהבנה טובה יותר ובקבלת החלטות מודעות לגבי הבריאות.
ווסטרינג מסכמת: "מחקר זה מספק ידע חשוב שמוביל למידע טוב יותר והדרכה של אנשים טרנסממסניים ומגוונים מגדריים."
המאמר רושם את המחויבות להמשך חקר התחום כדי להבטיח את איכות החיים ובריאותם של המשתמשים בטיפול ההורמונלי