מחקר מפתיע: שוקולד מריר עשוי להפחית את הסיכון לסוכרת מסוג 2
תובנות מחקריות חדשות
שוקולד, במיוחד שוקולד מריר, נתפס בדרך כלל כפינוק מתוק, אך מחקר חדש מציע כי הוא עשוי להעניק יתרונות בריאותיים משמעותיים. מחקר רחב היקף שפורסם לאחרונה, כלל יותר מ-192,000 אנשי מקצוע בתחום הבריאות, ומצא כי צריכת שוקולד מריר מספר פעמים בשבוע עשויה להפחית את הסיכון לפתח סוכרת מסוג 2.
פרטי המחקר
המחקר, שנמשך במשך יותר מ-30 שנה, כלל משתתפים משלושה מחקרים לאומיים רחבי היקף. הגיל הממוצע של המשתתפים היה 47, ואיש מהם לא אובחן עם סוכרת בתחילתו. במהלך השנים, המשתתפים דיווחו על הרגלי תזונה, מצב בריאותי ומשקלם. בסוף המעקב, כמעט 19,000 משתתפים אובחנו עם סוכרת. מעניינת במיוחד היא עובדה על משתתפים שאכלו לפחות חמש מנות שוקולד מריר בשבוע, שהיו בסיכון נמוך ב-21% לפתח סוכרת לעומת מי שצרכו את השוקולד לעיתים נדירות.
יתרונות השוקולד המריר
שוקולד מריר מכיל לפחות 50% קקאו, בעוד ששוקולד חלב מכיל לרוב פחות קקאו ויותר סוכר. אחוז קקאו גבוה יותר מביא לעלייה בתכולת הפוליפנולים והתרכובות נוגדות החמצון, לצד ירידה בכמות הסוכר. כתוצאה מכך, שוקולד מריר מציג אינדקס גליקמי נמוך יותר, מה שמוביל לעלייה מתונה יותר ברמות הסוכר בדם לאחר האכילה.
רכיבים פעילים והשפעתם
הרכיבים הפעילים בשוקולד מריר, בעיקר פלבונואידים ופלבון-3-אולים, הוכחו כמשפרים את הרגישות לאינסולין ותפקוד כלי הדם, בכך הם מסייעים לאיזון רמות הגלוקוז בדם. יתרה מכך, הם מעכבים אנזימים במעי הדק שמפרקים פחמימות לגלוקוז, מה שמאט את ספיגת הסוכר ומונע "קפיצות" חדות ברמות הסוכר בדם.
סיכום והמלצות תזונתיות
למרות יתרונותיו הבריאותיים, חשוב לזכור כי שוקולד מריר הוא מזון עתיר קלוריות. מומלץ לצרוך אותו במידה. למרות שיש לו יתרונות בריאותיים פוטנציאליים, שימוש מופרז עלול להוביל לעלייה במשקל.
אם אתם מעוניינים לנסות מוצרים שונים של שוקולד מריר, תוכלו לבדוק מבחר של מוצרים ב-AliExpress.
בסיומו של מחקר זה, יש להדגיש את כדאיות השוקולד המריר כמרכיב בתזונה מאוזנת, כאשר הוא נאכל באופן מבוקר