דילוג לתוכן

מיליוני נשים בסיכון גבוה למחלות לב וכליות: האם את מודעת לבריאות ה-CKM שלך?

מיליוני נשים עשויות להיות לא מודעות לסיכון שלהן

נשים רבות עשויות לחיות עם גורמי סיכון למחלות לב, כליות ומטבוליות מבלי לדעת על כך. כך עולה מהמלצות של מומחים באיגוד הלב האמריקני, המתריעים על הסיכון הגבוה למחלות לב וכלי דם, הגורם המוביל למוות בקרב נשים. יחסי הגומלין בין בריאות הלב, הכליות והמטבולית מכונים בריאות קרדיווסקולרית-קידני-מטבולית (CKM). גורמי בריאות CKM כוללים לחץ דם, כולסטרול, משקל, רמות סוכר בדם ותפקוד כלייתי.

הגברת המודעות למחלות

היוזמה החדשה של איגוד הלב האמריקני, CKM Health, נתמכת על ידי נותני חסות כמו נובו נורדיסק ובוהרינגר אינגלהיים. מטרת היוזמה היא להעלות את המודעות לקשר בין מצבים אלה ולשפר את הטיפול בתסמונת CKM.

סיכון גבוה למחלות לב

כמעט 45% מהנשים בגיל 20 ומעלה חיות עם מחלה מסוימת במערכת הלב וכלי הדם, כאשר אחת מכל שלוש נשים צפויה למות כתוצאה מכך. ד"ר סאדיה ס. חאן, מתנדבת באיגוד, מצביעה על כך שנשים עלולות לחוות תסמינים שונים לגמרי מאלו של גברים. לדוגמה, כאבים בזרועות, בלסת ובצוואר עשויים להיות סימפטומים לאופייניים לאירועים קרדיווסקולריים אצל נשים.

חשיבות ההערכה המוקדמת

בהתמודדות עם גורמי סיכון כמו סוכרת מסוג 2 או מחלת כליות כרונית, נשים עלולות להיתקל בסיכון גבוה יותר למחלות לב לעומת אלו שלא סובלות ממצבים אלה. נשים צריכות לדאוג לבריאות הלב, הכליות והמטבולית שלהן בכל שלב בחייהן.

הכרת גורמי הסיכון

נכון מאוד לדעת את המספרים הבריאותיים. רמות תקינות לגורמי בריאות CKM כוללות:

  • לחץ דם: מתחת ל-120/80 מ"מ HG
  • כולסטרול:

– טריגליצרידים: מתחת ל-135 מ"ג/ד"ל
– HDL: מעל 50 מ"ג/ד"ל

  • משקל:

– היקף מותניים: מתחת ל-35 אינצ' (31 אינצ' לנשים אסייתיות)
– מדד מסת גוף (BMI): מתחת ל-25 ק"ג/מ² (מתחת ל-23 ק"ג/מ² לנשים אסייתיות)

  • סוכר בדם:

– רמות סוכר בצום: 70-99 מ"ג/ד"ל
– A1C: מתחת ל-5.7%

  • בריאות כלייתית:

– UACR (בדיקות שתן): מתחת ל-30 מ"ג/גרם
– EGFR (בדיקות דם): 90 מ"ל/דקה/1.73 מ² או גבוה יותר

השפעת ההיריון והגיל המעבר

סיבוכי היריון עשויים להוות גורמי סיכון למחלות כרוניות. ד"ר ג'נאני רנגסוואמי מדגיש כי כל אישה המתכננת להיכנס להריון צריכה לדאוג לבריאות הלב שלה לפני ההיריון.

גורמים חברתיים והשפעתם על בריאות הנשים

ישנם גורמים חברתיים השפעים על נשים באופן ייחודי, כגון חובות כלכליים, מכשולים בחינוך ובריאות, ואף השפעות של הנישואין על בריאות נשים. חשוב שכל אישה תהיה מודעת למצב בריאותה ותדרוש טיפול מתאים לסימפטומים שהיא חווה.

עם המודעות והטיפול הנכון, נשים יכולות לשפר את איכות חייהן ולהקטין את הסיכון למחלות לב וכלי דם.

צפו בפרטים נוספים על בריאות הנשיות והתחייבו לבריאותכם

Scroll to Top