דילוג לתוכן

צה"ל בוחן פעולות שקטות לעצירת המשט לעזה: "לא ניפול בפח של פרובוקציה

צה"ל נערך "לעצור בשקט" את המשט לעזה

מתיחות בים מול חופי עזה

צה"ל נערך למנוע את רוכב המשט לעזה, הידוע בשם "מדלין", שאמור להגיע בשעות הקרובות. תוך שמירה על פרופיל נמוך, צה"ל מתכוון "לעצור בשקט" את המשט, שהופך למוקד למדיניות ציבורית ופוליטית בישראל.

גישה חסכנית להפסיק את הפרובוקציה

גורמים בצה"ל הבהירו כי לא מדובר בגבורה להציג את לוחמי שייטת 13, אלא במאמץ למנוע את הפרובוקציות של פעילים פרו-פלסטינים המפיצים את העימותים ברשתות החברתיות. במהלך היום התעוררו חילוקי דעות בצה"ל ובדרגים המדינים לגבי האסטרטגיה הטובה ביותר להפסיק את המשט.

פעולות צבאיות ותרגולים

צה"ל תרגל מספר תרחישים למניעת התקדמות המשט, שכללה מעקבים אוויריים וצעדים שקטים להפסיק את ההגעה לחופי עזה. חוויות מהמשט המרמרה שנערך לפני כ-16 שנים שימשו כתשתית ללמידה והיערכות לפני העימות.

תגובות השר והצהרת הממשלה

שר הביטחון ישראל כ"ץ הדגיש כי המשט לא יגיע לעזה והורה לנקוט "בכל אמצעי שיידרש" לעצור את הספינה. "מדינת ישראל לא תאפשר לאף אחד להפר את הסגר הימי על עזה. מטרת הסגר היא למנוע העברת אמצעי לחימה לחמאס", אמר כ"ץ.

פעילי המשט מצהירים על מטרותיהם

בינתיים, פעילי המשט ממשיכים להתראיין בתקשורת הבינלאומית. אחת הפעילות, יסמין אג'אר, ציינה כי הם במרחק של 160 מייל (כ-260 ק"מ) מעזה ומקווים להמשיך בדרכם. ד"ר בטיסט אנדרי טען כי הם סוחבים עימם סיוע רפואי וכי הם בקשר עם משרד החוץ הצרפתי.

סיכום

בהתמודדויות הללו, צה"ל מתמקד בשמירה על תדמית נמוכה ומקצועית, בעוד שפעילי המשט מנסים ליצור מודעות ולעודד תשומת לב בינלאומית לסוגיית עזה. ההתפתחויות ממשיכות להיות במעקב רחב וספק אם המצב ינקטף ביציבות בתום המשט.

Scroll to Top