דילוג לתוכן

שף גיא פרץ חושף את המתכון למופלטה המושלמת: ממתקי חג הפסח שלא תרצו לפספס!

המתכון למופלטה המושלמת של שף גיא פרץ

מרכיבים

  • 1 ק"ג קמח לבן מנופה
  • 30 גרם שמרים טריים מפוררים (או שמרית)
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • כ-2.5 כוסות מים פושרים
  • 2 כוסות שמן לטבילת כדורי הבצק

להגשה:

  • חמאה
  • דבש

אופן ההכנה

  1. ערבול הבצק: מערבלים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו גיטרה למשך כ-15 דקות בטמפרטורת החדר.
  1. עיבוד הבצק: יוצקים מהבצק הרך כדורים בגודל כדורי פינג-פונג ומשהים אותם למשך 15 דקות. מכניסים את הכדורים לקערה עם שמן, ומוציאים את הכדורים אחד אחד. משטחים כל כדור על משטח שיש משומן לעלה בקוטר של כ-25 ס"מ.
  1. טיגון המופלטות: מטגנים את המופלטות במחבת טפלון חמה ששומנה קלות. כל מופלטה מטגנים כ-10 שניות, בזמן הזה מכינים את המופלטה הבאה. הופכים את המופלטה שבמחבת, ועליה מניחים את המופלטה החדשה. ממשיכים בהפיכה כך עד לערמה של 20 מופלטות. מוציאים מהמחבת וממשיכים לטגן את השאר באותו אופן.
  1. הגשה: מגישים את המופלטות בליווי חמאה ודבש.

מידע נוסף

מתכון זה עוצב על ידי השף גיא פרץ, אשר מתמחה במאכלים מסורתיים ומודרניים גם יחד. המופלטה, המאכל המסורתי, נהיה פופולרי במיוחד בעונות החגים והאירועים משפחתיים, ומוסיף טעם של חגיגיות כל שולחן אוכל.

תגים

#אוכל #מתכונים #קולינריה #שף #מופלטה #מאכלים מסורתיים #גיא פרץ #חגיגות #אירועים משפחתיים

13 מחשבות על “שף גיא פרץ חושף את המתכון למופלטה המושלמת: ממתקי חג הפסח שלא תרצו לפספס!”

  1. אסף גולדמן

    אני כבר לא יכול לחכות לטעום את המופלטה של שף גיא פרץ!

  2. אילנה סורין

    יום חג שמח לכולם! אני משתוקקת לטעום את המופלטה המושלמת של שף גיא פרץ!

  3. זה נראה ממש טעים, אני בהחלט אנסה להכין את זה בבית שלי!

  4. תמרה מלכה / Tamara Malka

    נשמע טעים מאוד, אני בטוחה שאני אנסה להכין את זה בבית!

  5. נדב סיבוני / Nadav Sivoni

    תודה רבה על השיתוף! אשמח לנסות להכין את זה בבית.

כתיבת תגובה

Scroll to Top