המתכון למופלטה המושלמת של שף גיא פרץ
מרכיבים
- 1 ק"ג קמח לבן מנופה
- 30 גרם שמרים טריים מפוררים (או שמרית)
- 1 כף סוכר
- 1 כף מלח
- כ-2.5 כוסות מים פושרים
- 2 כוסות שמן לטבילת כדורי הבצק
להגשה:
- חמאה
- דבש
אופן ההכנה
- ערבול הבצק: מערבלים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו גיטרה למשך כ-15 דקות בטמפרטורת החדר.
- עיבוד הבצק: יוצקים מהבצק הרך כדורים בגודל כדורי פינג-פונג ומשהים אותם למשך 15 דקות. מכניסים את הכדורים לקערה עם שמן, ומוציאים את הכדורים אחד אחד. משטחים כל כדור על משטח שיש משומן לעלה בקוטר של כ-25 ס"מ.
- טיגון המופלטות: מטגנים את המופלטות במחבת טפלון חמה ששומנה קלות. כל מופלטה מטגנים כ-10 שניות, בזמן הזה מכינים את המופלטה הבאה. הופכים את המופלטה שבמחבת, ועליה מניחים את המופלטה החדשה. ממשיכים בהפיכה כך עד לערמה של 20 מופלטות. מוציאים מהמחבת וממשיכים לטגן את השאר באותו אופן.
- הגשה: מגישים את המופלטות בליווי חמאה ודבש.
מידע נוסף
מתכון זה עוצב על ידי השף גיא פרץ, אשר מתמחה במאכלים מסורתיים ומודרניים גם יחד. המופלטה, המאכל המסורתי, נהיה פופולרי במיוחד בעונות החגים והאירועים משפחתיים, ומוסיף טעם של חגיגיות כל שולחן אוכל.
תגים
#אוכל #מתכונים #קולינריה #שף #מופלטה #מאכלים מסורתיים #גיא פרץ #חגיגות #אירועים משפחתיים
אני גם כבר לא יכולה לחכות למתכון למופלטה של גיא פרץ!
אני כבר לא יכול לחכות לטעום את המופלטה של שף גיא פרץ!
אני גם כבר בתה ומחכה להחלטה של גיא פרץ!
כבר לא יכולתי לחכות לראות איך המתכון מתקשדש!
אני כבר מתרגש להכין את זה בבית שלי!
אני גם כבר מתקרבת למצרים!
אני כבר לא יכולה לחכות לנסות את המתכון של שף גיא פרץ!
יום חג שמח לכולם! אני משתוקקת לטעום את המופלטה המושלמת של שף גיא פרץ!
נשמע ממש ממכר, אני כבר חולמת על הטעימה שלו!
המתכון נראה פשוט מדהים, אני בטוחה שיהיה טעים מאוד!
זה נראה ממש טעים, אני בהחלט אנסה להכין את זה בבית שלי!
נשמע טעים מאוד, אני בטוחה שאני אנסה להכין את זה בבית!
תודה רבה על השיתוף! אשמח לנסות להכין את זה בבית.