דילוג לתוכן

תזונה דלת-פודמפה יכולה להקל על תסמיני IBS, אך יש להיזהר בפני ליקויים תזונתיים חמורים

מחקר חדש מציע פתרון לתסמונת המעי הרגיז באמצעות תזונה דלת-פודמפה

תוצאות מחקר בנושא השפעות תזונה על תסמיני IBS

מחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת "דוחות מדעיים" מציע כי תזונה דלת-פודמפה יכולה לשפר את תסמיני תסמונת המעי הרגיז (IBS) אצל מבוגרים. הממצאים, שהתקבלו מדיווחי משתתפים, מעידים על שיפור משמעותי בחומרת התסמינים, אך החוקרים הזהירו כי ליקויים תזונתיים יכולים לעלות את הסיכון לשימוש ארוך טווח בדיאטה זו ללא ליווי מקצועי.

נתוני המחקר

המחקר הפנה את תשומת הלב להשפעות תזונתיות על חולי IBS בסעודיה, ואיתר שיפור במצבם של רוב המשתתפים, שהצליחו לעבור מתסמינים חמורים או מתונים לתסמינים קלים יותר לאחר 10 שבועות של ביקורת תזונתית. שיעור המקרים החמורים ירד מ-17.8% ל-14%, בעוד שהקבוצה עם תסמינים מתונים עלתה מ-82.2% ל-86%.

השפעות תזונתיות והסיכונים

לאחר ההתערבות, ציון חומרת הסימפטומים (IBS-SSS) הממוצע צנח מ-290 ל-190. עם זאת, המעקב העלה גם ירידות מובהקות בצריכת חומרים מזינים חיוניים כגון ריבופלבין, ויטמין C, סידן, מגנזיום וברזל, דבר שמצביע על סיכונים אפשריים שקשורים למגבלות התזונה.

הרקע לתסמונת המעי הרגיז

IBS היא הפרעה במערכת העיכול המערבת מגוון תסמינים כמו כאבי בטן, נפיחות, עצירות ושלשול, והיא משפיעה על 9% עד 23% מהאוכלוסייה העולמית, כשהיא נפוצה יותר בקרב נשים. כאשר מספר חולים מדווחים כי תסמיניהם מחמירים לאחר האכילה, נוצר צורך בניהול תזונתי יעיל.

מסקנות והמלצות לחולים

החוקרים ציינו כי IBS שכיחה יותר בקרב נשים ומבוגרים צעירים, לרוב בשל גורמים הורמונליים ופסיכולוגיים. הם ממליצים על תזונה דלת-פודמפה, אך מעלים את החשיבות של ליווי תזונתי מקצועי כדי למנוע חוסרים תזונתיים.

לסיום, מחקר זה מדגיש את הפוטנציאל של תזונה דלה בפודמפה כדרך להקל על תסמיני IBS, ומציין את הצורך בהכוונה אישית ובעקביות על מנת לשמור על איזון תזונתי בריא

Scroll to Top