תחזיות היצוא של בשר לשנת 2026: ירידה בייצוא הבקר, עלייה בייצוא豬 ובשר עוף
תחזיות ייצוא הבקר
ועדת התחזיות החקלאיות של ה-USDA פרסמה את תחזיות היצוא הראשוניות לבשר לשנת 2026. עם זאת, יו"ר הוועדה, מארק ג'קן מאסקי, ציין כי תחזית ייצוא הבקר ירדה בעקבות הידוק האספקה של בשר בקר. המגבלות על האספקה צפויות להשפיע על היקף הייצוא בקרב מדינות שונות.
תחזיות ייצוא豬 ובשר עוף
לעומת זאת, תחזיות הייצוא לבשר豬 ובשר עוף נותרות חזקות, על פי דברי ג'קן מאסקי. הוא מציין כי הייצוא האמריקאי של豬 צפוי לעלות בשנת 2026, בזכות המשך הגידול בפרודוקטיביות של מגדלי豬. שינוי זה צפוי לסייע לשוק האמריקאי להתמודד עם תחרות בינלאומית.
סיכום
בהתבסס על התחזיות שהוצגו, נראה כי בעוד שבקר של ארה"ב מתמודד עם אתגרים משמעותיים, ענפי豬 ובשר העוף מציגים צמיחה חזקה. המצב המתפתח עשוי להכתיב מגמות נוספות בשוק הבשר ברחבי העולם בשנת 2026