דילוג לתוכן

איגודי הספורט בישראל מתנגדים לשינויים בקריטריונים לחלוקת תקציבי ההכנות האולימפיות במכון וינגייט: "פוגעים בחופש הפעולה שלנו

האיגודים נגד מודל חלוקת ההכנות האולימפיות

הבעיות בעקבות העברת האחריות למכון וינגייט

איגודי הספורט בישראל מביעים התנגדות למודל החדש לחלוקת תקציב ההכנות האולימפיות, לאחר שמשרד התרבות והספורט העביר את האחריות לחלוקת הכספים למכון וינגייט. האיגודים טוענים כי הקריטריונים החדשים שנקבעו על ידי וינגייט אינם מתאימים לפעילותם המקצועית ומחמירים מגבלות על פעילותם.

ההיסטוריה של תקציב ההכנות האולימפיות

התקציב להכנות האולימפיות הוקם בשנת 1998, כאשר ראש הממשלה בנימין נתניהו העביר 10 מיליון שקל לטובת המימון. עם השנים, התקציב הוסדר בחוק הכנסת והחלה החלוקה על בסיס שנתי, עם סך של עשרות מיליוני שקלים המוקצים לכל האיגודים לסייע במימון תחרויות בינלאומיות.

שינויים במודל חלוקת התקציבים

לאחר העברת התקציב למכון וינגייט, חלה האטה בהעברת הכספים, שלא הועברו במלואם ובזמן, מה שגרם לכמה בעיות בגיוס משאבים לאיגודים. כמו כן, האיגודים נדהמו לגלות כי קריטריונים חדשים הוצגו להם ללא התייעצות מוקדמת, דבר שגרם לפגיעה משמעותית במספר מהם בהשוואה לשנים קודמות.

תגובות האיגודים וחובת הגמישות

האיגודים דורשים גמישות רבה יותר בניהול התקציבים, כך שיוכלו להעביר כספים בין תתי-ענפים או בין תחומים שונים (נוער ובוגרים), כדי לא לפספס הזדמנויות פיתוח והתקדמות. חלקם מוחים על כך שוינגייט קובע כיצד לנהל את התקציבים, דבר שפוגע בחופש פעולה שלהם.

התקדמות בדיונים

ביום חמישי האחרון, ועדת ההכנות האולימפיות של מכון וינגייט התכנסה לדיון בנושא, והציעה גמישות חלקית באשר לחלוקת התקציבים. עם זאת, האיגודים לא שבעי רצון מהמענה וביקשו לבטל את ההגבלות לחלוטין.

עמדת מכון וינגייט

מכון וינגייט הדגיש כי הקריטריונים לחלוקת הכספים מבוססים על ניתוח מקצועי של הישגי הספורטאים, עם מטרה למקסם את סיכויי ההצלחה של ישראל במשחקים האולימפיים. המכון מצהיר שהמודל נבנה בשקיפות ובשיתוף פעולה עם כל הגורמים הרלוונטיים במדינה.

סיכום

בזמן שהאיגודים מצביעים על חשיבות הגמישות בניהול התקציבים ובעבר פריה של שותפות בהחלטות, מכון וינגייטמתכוון להבטיח השקעה אופטימלית בספורטאים עם פוטנציאל. הסוגיות סביב מודל חלוקת התקציבים מייצרות מתח בין הצדדים ומתן פתרונות בזמן הקרוב יוכל למנוע המשך אי נוחות וסכסוכים בנושא

Scroll to Top