את נושא העליונות האווירית של ישראל בשמי המזרח התיכון
מאמצים מצריים לרכישת מערכות נשק מתקדמות
המאמצים המצריים להשיג עליונות אווירית נמשכים, כאשר מצרים מחפשת לרכוש מטוסי קרב נוספים ומערכות הגנה מפני טילים. בעשור האחרון, ישראל ניסתה לסכל את עסקת המטוס יורופייטר טייפון, שקהיר מבקשת להשיג ממדינות אירופה, בהתחשב באפשרות שיטוס מצויד בטילי אוויר-אוויר ארוכי טווח מדגם "מטאור". ישראל רואה במטוס ובטיל איום ישיר על עליונותה האווירית.
חששות ישראליים ומטרות האוויר
ישראלים מודאגים מיכולות הצבא המצרי המתרבות בגורמי חימוש שונים. יש חשש שבמצב של עימות, מטוסי קרב מצריים המצוידים בטיל המטאור יכולים להוות איום ישיר על מטוסי חיל האוויר הישראלי, כולל F-16, F-15 ו-F-35. נוסף לכך, חששות ישראליים גוברים בעקבות ההתפתחות הגבוהה של טיל המטאור, שמסוגל לפגוע במטרות שונות במרחקים ארוכים.
יכולות טיל המטאור
התחכום של טיל המטאור טמון במהירותו, כושר התמרון והתמודדותו עם מטרות חמקניות. טיל זה מסוגל לפגוע במטרות במרחקים של עד 200 קילומטרים, מה שמאפשר מטרות ממדינת מצרים מבלי לחדור לאזור האווירי של ישראל.
השפעת העסקה על המאזן האזורי
מאזנים שנעשו בשוק החימוש מצביעים על כך שהוספת טיל המטאור למאגרים המצריים תשפיע על מאזן הכוחות באזור ותציב את ישראל בעמדת חיסרון. מצרים, שבה כבר יש מטוסי קרב מדגם רפאל, אפשרות נוספת להרחבת מאגרי הנשק שלה.
אם העסקה עם אירופה תיכשל, מצרים עשויה לפנות לרוסיה או לסין כדי להשיב את המאגר שלה.
סיכום
ההתפתחויות הצבאיות מצביעות על שינוי משמעותי במצב האוויר באזור, כאשר ישראל עוסקת בהגנה על עליונותה האווירית באזור, ומצרים מנסה לגוון את מקורות הנשק שלה. כל התפתחות נוספת עשויה להשפיע על המצב הביטחוני ועל מאזן הכוחות במזרח התיכון.
תגיות
עליונות אווירית, חיל האוויר המצרי, מטוס קרב, טיל מטאור, ישראל, מצרים, טכנולוגיות הגנה, מאזן כוחות
(אין תמונה זמינה להוספה)