דילוג לתוכן

איחוד האמירויות מואשמת ברצח עם בסודן: חרטום פונה לבית הדין הבינלאומי בהאג בדרישה לעוצרָם

2025-03-06 17:23:00

ליד ישראל על הספסל בהאג: איחוד האמירויות מואשמת בסיוע לרצח עם

תביעה של סודן נגד איחוד האמירויות בבית הדין הבינלאומי לצדק

ממשלת סודן הגישה תביעה לבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג, ובמסגרתה היא מאשימה את איחוד האמירויות בסיוע לרצח עם. טענה זו קשורה לסיוע שלה לכוחות הסיוע המהיר (RSF), המיליציה שנלחמת נגד צבא סודן. סודן טוענת כי הסיוע שניתן לארגון יצר שותפות לרצח עם נגד בני המסלית, קבוצה אתנית במערב דרפור.

פרטי התביעה

בכתב התביעה נטען כי "איחוד האמירויות מזינה את המרד ותומכת במיליציה שביצעה פשע של רצח עם בחבל מערב דרפור". התביעה מתבססת על דיווחים על מעשי טבח אתניים שביצעה ה-RSF בשנת 2023, מעשים שאותם תיעדה סוכנות הידיעות רויטרס. בין ההאשמות כלפי ה-RSF נמצאות רצח עם, גניבת רכוש, אונס ועקירה בכפייה.

ההפרות המיוחסות לאמירויות

סודן טוענת כי איחוד האמירויות הפרה את התחייבויותיה לאמנת האו"ם למניעת רצח עם משנת 1948. מומחים מהאו"ם מסרו כי ישנן עדויות מהימנות להעברות נשק מהאמירויות ל-RSF דרך צ'אד. למרות זאת, ממשלת איחוד האמירויות הכחישה את ההאשמות והכחישה את המעורבות שלה במצב בסודן.

המצב בסודן

במהלך הלחימה בסודן, שהחלה באפריל 2023, נהרגו לפי הערכות לפחות 28,000 בני אדם, ובחלק מהערכות מדובר על עד 150,000. יותר מ-12 מיליון אנשים, שהם כ-30% מאוכלוסיית סודן, נעקרו מבתיהם, וכ-3.2 מיליון סודנים ברחו למדינות שכנות.

זוועות שביצעה ה-RSF

ביוני 2023 דווחו עדויות על מעשי זוועה שבוצעו על ידי אנשי ה-RSF נגד קהילות אתניות לא-ערביות. האומות המאוחדות קבעו כי הם היו אחראים למעשי ההרג, כאשר ה-RSF הקימו עמדות בידוק והוציאו להורג המונים מהאוכלוסייה המקומית.

משמעויות משפטיות

משרד המשפטים של סודן ביקש מבית הדין להוציא צווים זמניים, כדי לאלץ את איחוד האמירויות לשלם פיצויים לקורבנות המלחמה. עם זאת, לבית הדין הבינלאומי אין סמכות לאכוף את החלטותיו.

תגובת איחוד האמירויות

בצד השני, גורמים רשמיים מעודדים את תגובת איחוד האמירויות, שהכחישו את ההאשמות וביקרו את התביעה כ"תעלול יח"צני ציני".

סיכום

כפי שנראה, הסכסוך בסודן ממשיך להחריף, עם השלכות על המערב, כאשר ארגונים בינלאומיים מתמודדים עם הדיווחים על פשעי מלחמה בזירה זו.

תגיות: סודן, איחוד האמירויות, רצח עם, RSF, בית הדין הבינלאומי לצדק, מערב דרפור

Scroll to Top