... דילוג לתוכן

איך לבנות אתר אינטרנט מקצועי ללא מטרות רווח בוורדפרס: מדריך צעד-אחר-צעד להגברת התרומות והגיוס מתנדבים

2025-03-24 10:00:00

כיצד ליצור אתר אינטרנט ללא רווח בעזרת WordPress: מדריך שלב אחר שלב

ב-2017 הקמנו את עמותת Balkhi Foundation, במטרה לסייע להנגיש את التعليم האקדמי לאנשים צעירים מוכשרים. במהרה הבנו עד כמה חשוב שיהיה לנו אתר אינטרנט מתאים שישרת את המשימה שלנו. כמו רבות מהעמותות, היינו צריכים ללמוד כיצד ליצור אתר מרשים שיחבר בין תורמים לקהילה שלנו. במשך השנים סייענו לעשרות עמותות לבנות את אתרי ה-WordPress שלהן מהיסוד, ולמדנו מה עובד (ומה לא) ובפרט כיצד ניתן ליצור אתר עמותה שמוביל לגיוס תרומות, מגייס מתנדבים ומספר את הסיפור שלכם בצורה אפקטיבית.

מדוע ליצור אתר לא-למטרות רווח?

כעמותה, המטרה שלכם היא לעשות שינוי. אתם צריכים להפיץ את המסר, לגייס כספים ולגייס מתנדבים נלהבים. אך כיצד עושים זאת בצורה אפקטיבית? התשובה היא: אתר אינטרנט חזק ומושך! אתר עמותה יכול לחבר אתכם עם אנשים ברחבי העולם ולהגביר את המודעות על המטרה שלכם. עם זאת, המחשבה על בניית אתר יכולה להיראות מאיימת, במיוחד אם מעולם לא עשיתם זאת קודם.

אנו מ-WPBeginner, עזרנו לעשרות עמותות, כולל להקים את אתר העמותה שלנו, Balkhi Foundation. מהניסיון שלנו למדנו כי יצירת אתר לא-למטרות רווח הצלחה לא חייבת להיות תהליך יקר ומסובך. אנו נדריך אתכם כיצד לבנות אתר אינטרנט לעמותה, בעזרת שלבים פשוטים וברורים.

שלב 1: בחרו את בוני האתר שלכם

כדי לבנות אתר עמותה חזק מבלי להוציא יותר מדי כסף, אנו ממליצים על WordPress. ישנם הרבה בוני אתרים, אך WordPress הינו פתרון ידידותי, אמין וזול במיוחד לעמותות. WordPress הוא מערכת קוד פתוח, מה שאומר שהיא חינמית לשימוש.

בנוסף, WordPress מאפשר לכם להתקין תוספים, המוסיפים תפקודים נוספים לאתר. יש יותר מ-59,000 תוספים זמינים ב-WP.org, כולל תוספים שמיועדים במיוחד לעמותות, כמו WP Charitable.

חשוב לציין שישנם שני סוגים של תוכנת WordPress, וחשוב לבחור את המתאים. הראשון הוא WordPress.com, שהוא בונה אתרים מתארח. השני הוא WordPress.org, שמומלץ לעמותות.

שלב 2: הקמת אתר העמותה שלכם

לאחר שבחרתם את בוני האתר שלכם, תצטרכו שם דומיין ואחסון. שם דומיין הוא הכתובת המקוונת של העמותה שלכם, לדוגמה: example.org.

אחסון הוא המקום בו האתר שלכם שוכן באינטרנט. המידע הזה עשוי להניע את העלויות, אך ישנם ספקי אחסון מעולים, כמו Bluehost, המציעים הנחות משמעותיות על אחסון לאתרי WordPress.

שלב 3: התקינו את WordPress על האחסון שלכם

כאשר אתם משכירים שירותי אחסון דרך Bluehost, הם יתקינו אוטומטית את WordPress על שם הדומיין שלכם. תהליך ההתקנה הוא פשוט ויוביל אתכם בהגדרות הנדרשות ליצירת האתר שלכם.

שלב 4: בחרו תבנית WordPress

כדי להפוך את האתר שלכם לאתר מקצועי ומזמין, חשוב לבחור תבנית מתאימה. תבניות הם תבניות מעוצבות מראש השולטות במראה האתר שלכם. ישנן תבניות רבות המיועדות לעמותות, וחשוב לבחור אחת שהיא גם במבנה מהיר ומזוהה על ידי מנועי החיפוש.

שלב 5: צרו דף בית מותאם אישית

במקום להציג פוסטים, מומלץ ליצור דף ראשי מותאם אישית שיציג את העמותה שלכם באופן מיידי למבקרים חדשים. עליכם לקבוע את דף הבית כמסך הראשי בהגדרות WordPress.

שלב 6: הוסיפו דפים נוספים

יש להוסיף דפים נוספים המפרטים על מטרות העמותה, מצליחויותיה והעבודה שנעשית. לדוגמה, דף "אודות" ודפים עם אני יכול לכתוב על כותרות אחרות תומכות.

שלב 7: הוסיפו טופס "צור קשר"

טופס "צור קשר" הוא חשוב להקשר עם מתנדבים פוטנציאליים, תורמים או עיתונאים. באמצעות תוסף כמו WPForms תוכלו להוסיף טופס פשוט בקלות.

שלב 8: קבלו תרומות אונליין

להתמודדות עם ההוצאות, במקרים רבים העמותות צריכות להקים מערכת לתרומות אונליין. ניתן להשתמש בתוסף כמו WP Charitable כדי לנהל תרומות בצורה פשוטה ויעילה.

שלב 9: צרו לוח שנה לאירועים

אם אתם מארגנים אירועים תדירים, אנו ממליצים על תוסף כמו Sugar Calendar, שיעזור לכם להציג את האירועים באורח ברור ומזמין.

שלב 10: הוסיפו פידים של מדיה חברתית

מדיה חברתית יכולה לשמש ככלי חשוב לחיבור עם תומכים וחשיפה להשפעה שלכם. השתמשו בתוסף כמו Smash Balloon כדי להציג את העדכונים שלכם באתרים החברתיים.

שלב 11: הוסיפו תפריט ניווט

הוספת תפריט ניווט תעזור למבקרים למצוא בקלות את התוכן באתר שלכם.

צעדים הבאים: כיצד להגדיל את אתר העמותה שלכם

ברכות! אם עקבתם אחרי ההנחיות האלה, יש לכם עכשיו אתר עמותה הכולל אפשרויות תרומה ואמצעים ליצירת קשר. כעת הגיע הזמן להתרחב:

  • שפרו את דירוגי מנועי החיפוש: השתמשו ב-AIOSEO כדי לשפר את דירוגי מנועי החיפוש.
  • אופטימיזציה למהירות האתר: ציירו את תשומת הלב של המבקרים באינו מהיר.
  • שמרו על האתר בגיבוי: השתמשו בתוסף כמו Duplicator להקפיא עותק של האתר.

אנו מקווים שהמדריך הזה עזר לכם להבין כיצד ניתן ליצור אתר לא-למטרות רווח ב-WordPress.

תגיות

עמותות, בניית אתרים, WordPress, אתר לא-למטרות רווח, תרומות, מדיה חברתית, לוח שנה של אירועים, ניווט באתר

Scroll to Top
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.