איך לשמור על תפוחים טריים במשך חודשים: טכניקה מהמאה ה-18 שעושה קאמבק

טכניקת אחסון עתיקה לשמירה על תפוחים טריים

השקת שיטה נשכחת

סרטון חדש שהועלה לערוץ היוטיוב "The Acadian Garden and Apothecary" מציע לצופים טכניקת אחסון מזון מהמאות ה-18, שהוכיחה את יעילותה בשמירה על תוצרת טרייה למשך חודשים. המנחה דנאי, בעלת משק בית במיין, מתארת כיצד ניתן להאריך את חיי המדף של התפוחים עד לחמישה חודשים ויותר בעזרת שיטה פשוטה אך אפקטיבית.

הבנת תהליך האחסון

בדברים שאמרה בסרטון באורך 7:35 דקות, דנאי הסבירה את חשיבות התפוחים בהיסטוריה האמריקאית, והציגה את השיטה אותה היא משתמשת – עטיפת כל תפוח בנפרד בנייר עיתון ואחסונם במקום קריר ויבש. "אז איך זה שהתפוחים האלה בני כמעט 5 חודשים?" שואלת דנאי, תוך שהיא חולקת עם הצופים טכניקות מוכחות שהיו בשימוש נרחב לפני עידן הקירור.

טיפים לבחירת התפוחים

דנאי מדגישה את החשיבות בבחירת תפוחים טריים – רצוי ישירות מהעץ, והימנעות מתפוחים קנויים החשופים לחומרים כימיים שמשפיעים על תהליך ההבשלה. היא ממליצה גם להשתמש בחומרים כמו נסורת או גרגירים כדי לבצע אוורור טוב ולהפחית את רמות האתילן, הורמון צמחי הגורם לריקבון.

מניעת ריקבון

חשוב שהפירות יהיו נטולי פגמים, ללא חבלות או סימני פעילות חרקים. דנאי מסבירה שככל שמזעיקים יותר את כמות האתילן סביב הפירות, כך ניתן להאריך את חייהם. "תפוח רקוב אחד מקלקל את החבית," היא מסכמת את רעיון המפתח שחשוב לקחת בחשבון בעת אחסון התפוחים.

באמצעות טכניקות אלו והבנה מעמיקה של תהליך ההבשלה, ניתן לשמור על התפוחים שלכם טריים למשך חודשים רבים, מבלי להסתמך על מקרר או חומרים משמרים

Scroll to Top