דילוג לתוכן

אימון זון 2: המגמה שמביאה לעידן חדש של בריאות ואורח חיים פעיל בישראל

מהו טרנד האימון בזון 2?

ריצות קבועות עם תועלות נרחבות

אחרונה, בזמן ריצה בשביל הטיילת של טורונטו, חלפתי על פני חברה שלי שלמדה כי רק חלפתי עליה כי היא רצה לאט בכוונה על מנת להישאר בזון 2. חברה זו היא אחת מתוך רבים שמתמקדים בשיטה החדשה והפופולרית של אימון בזון 2. זוהי שיטה שהפכה למושג שגור בקרב אוהבי ספורט והספורטאים המקצועיים, במיוחד בזכות פרטי מידע נפוצים שמועלים על ידי דמויות בולטות כמו אלוף העולם ברכיבת אופניים טאדייג’ פוגצ’אר, והאינטלקטואלים הציבוריים פיטר אטיה ואנדרו הוברמן, כמו גם כוכבי הוליווד כמו יו ג’קמן וכריס המסוורת'.

הבנת זונות הדופק

זון 2 הוא העיקרי מבין חמישה זונות דופק, שנקבעו על ידי פיזיולוגי ספורט שונים במהלך השנים, ושמשמשים כתבנית להערכה פשוטה לגבי עוצמת האימון, וכיצד הגוף שורף פחמימות, חלבונים ושומנים במהלך הפעילות. זונות אלו מסווגות לפי קצב דופק:

  • זון 1 – הליכה מהירה, עם דופק המגיע לכמעט מחצית מהדופק המקסימלי.
  • זון 5 – קרוב לסוף ריצה מאומצת של 90 שניות.
  • זון 2 – מצב הניתן להשגה כאשר הדופק עומד על 60 עד 70 אחוזים מהדופק המקסימלי.

באופן כללי, אדם יכול להישאר בזון 2 במשך שעה ועד שש שעות, מבלי שעבודתו תגרום להצטברות חומצת חלב, שמביאה לעייפות.

יתרונות הבריאות של אימון בזון 2

אימון בזון 2 מתגלה כמועיל מאוד. הוא מסייע להגדלת המיטוכונדריות בגוף, המהוות חלק חשוב בתהליך הפקת האנרגיה, ומשפר את אספקת החמצן לשרירים, מה שמטה את הבסיס האירובי. מחקרים קובעים כי אימון בזון 2 יכול להפחית לחץ דם ולשפר את רגישות האינסולין, ובכך עשוי למנוע בעיות מטבוליות שעלולות להביא למחלות לב ואלצהיימר.

בצד החיובי, אימון בזון 2 מציע יתרונות עם פחות סיכונים, כמו קרעים בשרירים או פגיעות ברצועות, אך יש להיזהר לא לבצע אותו כדרך האימון היחידה.

חשיבות הגיוון בעוצמת האימון

חברה שלי החליטה לא להתעלות על דופק של 127 פעימות לדקה, דבר שהוביל לפספוס יתרונות שאפשר להשיג מאימונים אינטנסיביים כמו האימון האינטרוולי של אינטנסיביות גבוהה (HIIT). מחקר חדש משNorway הראה כי אימון אינטנסיבי מציע יתרונות גדולים יותר דווקא לפיתוח המיטוכונדריות לעומת אימונים זורמים.

מומחים ממליצים על מגוון בעוצמות האימון. לדוגמה, רצי מרתון ברמה עולמית מבצעים את ריצותיהם הקלות באיטיות רבה, כאשר פוגצ’אר מחויב לעשות 80% מהאימונים שלו בזון 2. тренер עוסקים ב-75 עד 80 אחוזי אימון בזון 2, והשאר בעוצמה גבוהה יותר כדי למקסם את התוצאות.

סיכום

בסופו של דבר, אימון בזון 2 מציע דרך חסכונית לשיפור כושר גופני וכושר לב וכלי דם, עם יתרונות בריאותיים משמעותיים. שילוב של אימונים ממגוון עוצמות הוא המפתח להצלחת שגרת אימון בריאה. "תעשה את הימים הקלים קלים, ואת הימים הקשים קשים", אומר מאמן גארדנים מובלים, ביל בוארמן, מעיקרי האימון הבסיסי והחשוב

Scroll to Top