איראן תוציא מתקפת מנע על "אי המפציצים"? "התשובה לטראמפ – פעולה"
מתיחות גוברת בין איראן לארה"ב
על פי דיווחים מהטלגרף הבריטי, בתוך צבא איראן מופעל לחץ גובר לצאת למתקפת מנע על האי דייגו גרסיה שבאוקיינוס ההודי, שבו הוצבו מפציצים אסטרטגיים של ארה"ב. גורם איראני בכיר אמר כי "המפקדים מתכוננים למלחמה כוללת" וממליץ למפקדים לפתוח במתקפות על האי בזמן הקרוב, אם איומיו של הנשיא האמריקני דונלד טראמפ יהפכו לרציניים יותר.
איומים מצד איראן
"הדיונים לגבי האי התגברו מאז שהאמריקנים הציבו שם מפציצים. התשובה לאיומי טראמפ צריכה להגיע בפעולה – לא במילים," כך ציין הגורם האיראני. הוא גם הדגיש כי כל בסיס באזור נמצא בטווח הטילים של איראן וציין כי המפקדים קיבלו הנחיות להבטיח שכל משגרי הטילים מוכנים ומתקני הגרעין מוגנים.
המצב בשטח
צילומי לוויין מצביעים על כך שלפחות שלושה מפציצים חמקנים מסוג B-2, וכן מטוסי תובלה ותדלוק, הגיעו לבסיס בשבוע שעבר. מפציצים אלו, הידועים בכינוי "רוחות השמיים", מתקדמים והם מסוגלים לחמוק מבעד למערכות ההגנה האווירית המתקדמות ביותר ולבצע תקיפות קטלניות.
עתיד האי דייגו גרסיה
דייגו גרסיה הוא האי המרכזי באיי צ'גוס, שטח שבבעלות בריטניה שראש ממשלתה, קיר סטרמר, רוצה להחזיר למאוריציוס. לפי טענה של גורמים בטהרן, היה על האי להיות מטרת תקיפה הרבה לפני שהאמריקנים הציבו בו מפציצים. גורם בטהרן ציין: "אם המפקדים הבכירים במדינה לא שקלו מתקפת טילים על איי צ'גוס, הם בוודאי היו טיפשים מאוד".
תגובות מהצד האמריקני
בתחילת השבוע, טראמפ הגביר את איומיו על איראן, שהודיעה שהיא מסרבת למשא ומתן ישיר על הסכם גרעין חדש. טראמפ זירז את האיומים וטען: "אם הם לא יעשו עסקה, יהיו הפצצות מהסוג שהיא מעולם לא ראתה בעבר".
מנהיג איראן, עלי חמינאי, הגיב בשבוע שעבר על האיומים, והדגיש כי "הישות הציונית והאמריקנים יקבלו מכה קשה אם יבצעו פעולה רעה כלשהי".
בתקשורת האיראנית, נשמעו איומים נוספים בתגובה לדברי טראמפ, כאשר בעיתון "טהרן טיימס" דווח כי איראן הכינה טילים שיש להם יכולת לפגוע בעמדות שקשורות לארה"ב, תוך עדכון על כך שמספר משמעותי מהטילים הללו מוכנים לשיגור ממוקמים במתקנים תת-קרקעיים ברחבי המדינה
10 מחשבות על “איראן שוקלת מתקפת מנע על דייגו גרסיה בעקבות איומי טראמפ: "מפקדים מתכוננים למלחמה כוללת”
אפשר שהדרך הדיפלומטית תצליח כדי למנוע מלחמה בינינו לאיראן.
יש להבין שאיומי טראמפ אינם ייצוג של דיפלומטיה, ולכן יש לשקול מתקפה כשאר האפשרויות.
אין כלל באנוות, עדיף לפתרון דיפלומטי.
בעקבות התקרית בנתנז"ע, אני מקווה שהמפקדים יבחרו בפתרונות דיפלומטיים במקום מלחמה.
אפשר שהמתקפה תבלט כהזדמנות לשיפור היחסים בין המדינות.
אני מקווה שהמפקדים יבחרו באפשרות הדיפלומטית במקום מלחמה כוללת.
אני מקווה שהמתקפה לא תתרחש ושנמצא פתרון דיפלומטי במהרה.
אני מקווה שהמתקפה לא תתרחש, ונמצא פתרון דיפלומטי.
אני מקווה שהמתקפה לא תקרה ונמצא פתרון דיפלומטי כדי למנוע מלחמה חדשה.
אולי זה זמן שנחפש פתרונות דיפלומטיים במקום יריות ודמים
סגור לתגובות