בין החדשות: השעה הנכונה לארוחת ערב
מחקר חדש על השפעת שעות האוכל על הבריאות
מחקר רחב היקף שנערך בארה"ב עומד לפרסם ממצאים חשובים בנוגע לתזונה והשפעתה על הבריאות. החוקרים מצאו כי אכילה בשעות מאוחרות, בפרט לאחר חצות, מעלה באופן משמעותי את הסיכון למחלות לב ולסרטן, גם כאשר המזון הנצרך בריא.
המלצות החוקרים
לדברי ד"ר מאיה רוזמן, אחת החוקרות המובילות את המחקר, "חשוב לא רק מה אנו אוכלים, אלא גם מתי". החוקרים ממליצים לסיים את הארוחות לפחות שעתיים לפני השינה, כדי למזער את הסיכון למחלות.
הסיכון הבריאותי
על פי הממצאים, השעות המאוחרות מחבלות בקצב המטבוליזם של הגוף, מה שמוביל להפרעות פיזיולוגיות שעשויות לפגוע בבריאות הלב ולעודד התפתחות סרטן. אכילה בשעות אלו שולחת מסרים לגוף המעורבים בתהליכים מטבוליים ובשמירה על הבריאות הכללית.
מסקנות
לסיכום, חשוב להיות מודעים לא רק להרגלי התזונה אלא גם לשעות שבהן אנו אוכלים. קביעת שעות ארוחה קבועות ומוקדמות עשויה לשפר את הבריאות ולהפחית את הסיכון למחלות.
למידע נוסף והמלצות נוספות על אורח חיים בריא, אתם מוזמנים לעקוב אחרי מחקרים חדשים בתחום הבריאות.