אכילת מנגואים מדי יום עשויה להפחית כולסטרול ולחץ דם בקרב נשים לאחר גיל המעבר: מחקר חדש מציע קשר חיובי לבריאות הלב

אכילת מנגואים מדי יום עשויה לעזור להפחית את הכולסטרול ולחץ הדם אצל נשים לאחר גיל המעבר

סיכון למחלות לב אצל נשים לאחר גיל המעבר

בכל שנה 1.3 מיליון נשים נכנסות לגיל המעבר, שלב חיים שבו עולה סיכון משמעותי למחלות לב. כמעט מחצית מהנשים האמריקאיות מושפעות ממחלות לב וכלי דם, ומכיוון שנשים מבלות עד 40% מחייהן לאחר גיל המעבר, ניהול בריאות הלב חשוב במיוחד.

השפעות חיוביות של מנגו על בריאות הלב

מחקר חדש שפורסם בכתבת של איגוד התזונה האמריקאי, שנערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה, דייוויס, מצא כי אכילת כשתי מנות של מנגואים מדי יום (330 גרם, כ-1.5 כוסות) הפחיתה משמעותית מספר מדדי לחץ דם והכולסטרול אצל נשים בריאות לאחר גיל המעבר.

המחקר הראה כי שעתיים לאחר אכילת מנגואים, לחץ הדם הסיסטולי של המשתתפות ירד בכ-6.3 מ"מ כספית, עם ירידה של 2.3 מ"מ כספית בלחץ העורקים הממוצע. כמו כן, צריכת המנגואים הפחיתה את הכולסטרול הכולל בכמעט 13 נקודות וכן את LDL (כולסטרול רע) בדיוק באותו שיעור.

אסטרטגיות תזונתיות לניהול בריאות הלב

ד"ר רוברטה הולט, חוקרת עמית מאוניברסיטת קליפורניה, מציינת כי "נשים לאחר גיל המעבר מתמודדות עם שינויים מטבוליים שעשויים להשפיע על הסיכון שלהן לחלות במחלות לב. ממצאים אלו מדגישים אסטרטגיות תזונתיות כמו אכילת מנגואים טריים מדי יום, שמסייעות לאוכלוסייה בסיכון זה ולתמוך בבריאות הלב."

המחקר כלל 24 נשים בגילאי 50-70 עם משקל עודף או השמנת יתר. המשתתפות נדרשו להימנע מאכילת מנגואים לפני תחילת המחקר, כאשר הצריכה החלה במפגש השני. במהלך שבועיים, המשתתפות עברו שלושה ביקורי מעבדה, כולל מדידות לחץ דם וכולסטרול.

השפעות נוספות של מנגו על חילוף חומרים

במחקר נוסף קטן יותר, שכלל שישה משתתפים מהמחקר הראשוני, נבדקו השפעות המנגו על חילוף החומרים של הגלוקוז. בניסוי זה, נמדדו רמות הסוכר בדם לאחר צריכת מנגו ביחס לצריכת לחם לבן. התוצאות הראו ירידה משמעותית ברמות הסוכר והאינסולין לאחר אכילת מנגו, מה שמעיד על יתרונות נוספים בריאותיים.

ד"ר הולט מדגישה כי "תוצאות אלה תומכות בעדויות לכך שמנגואים עשויים לשפר את בריאות הלב וכלי הדם ואת חילוף החומרים, ובעיקר עבור נשים לאחר גיל המעבר."

מזון עשיר תזונתית ויתרונות בריאותיים

מנגואים, כפרי צפופים תזונתית, יכולים למלא תפקיד משמעותי בשיפור הבריאות הלבבית. המחקר מראה כי גם שינויים תזונתיים קצרים כמו צריכת מנגואים מדי יום יכולים להשפיע בצורה מדידה על בריאות הלב.

לסיכום, צריכת מנגו רגילה עשויה להציע יתרונות טבעיים לניהול לחץ דם, כולסטרול וסוכר בדם עבור נשים לאחר גיל המעבר. למידע נוסף, בקרו באתר mango.org

Scroll to Top