מחקר חדש: צריכת עוף עלולה להגדיל את הסיכון למוות
סקירה כללית של המחקר
מחקר שנערך בדרום איטליה מצא כי צריכת עוף גבוהה עלולה להיות קשורה להגדלת הסיכון למוות מכל הסיבות ולסרטן במערכת העיכול. ממצאי המחקר, שפורסמו בכתב העת Nutrients, מצביעים על כך שאכילת יותר מ-300 גרם עוף בשבוע עשויה להעלות את הסיכון למוות ב-27% בהשוואה לצריכה של 100 גרם עוף בשבוע או פחות.
השפעות בריאותיות
במחקר נמצא גם כי צריכת עוף גבוהה מגבירה את הסיכון לסרטן במערכת העיכול ב-2.3% עבור כלל הנבדקים וב-2.6% עבור גברים. מחקרים קודמים נטו לראות בעוף מקור בריא לחלבון, שבוודאי משתלב היטב בתזונה הים תיכונית.
ההמלצות התזונתיות הקיימות
על פי הנחיות התזונה לאמריקאים לשנים 2020-2025, מומלץ לצרוך עד 700 גרם של מזונות חלבוניים, כולל עוף. הממצאים החדשים מעוררים שאלות לגבי מהות ההמלצות הללו, ובעיקר לגבי צריכת העוף.
תגובות מומחים
ד"ר נילש וורה מהמכון לסרטן ממוריאל קייר טוד בקליפורניה מתאר את הממצאים כ"מעוררי מחשבה". לדבריו, יש לשקול את צריכת הבשר הלבן כגורם סיכון פוטנציאלי לסרטן במערכת העיכול, דבר שלא היה מקובל בעבר.
אנטון בילצ'יק, אונקולוג כירורגי, הביע את חששותיו מהממצאים, בהקשר לכך שתזונה ים תיכונית נחשבת עד כה לבריאה ומפחיתה סיכונים למחלות.
כיווני מחקר עתידיים
מומחים מצביעים על כך שיש לחקור את המנגנונים הביולוגיים המאחורי הצריכה של עוף, תוך התמקדות בשיטות בישול, הכנת מזון ודפוסי תזונה כלליים. יש מקום לבדוק האם יש קשר בין סוגי העופות הנצרכים ובין בריאות הנבדקים, כמו גם לבדוק את השפעות חומרי ההדברה והאנטיביוטיקה על בריאות הציבור.
תגים
#מחקר #בריאות #עוף #סיכון #סרטן #תזונה #בריאות הציבור #תזונה ים תיכונית