דילוג לתוכן

אם אין לחם: השניצל של פסח שציפויו המיוחד יהפוך את הארוחה לחגיגה קולינרית בלתי נשכחת

אם אין לחם: הטריק הסודי שיהפוך את השניצל של פסח לבלתי נשכח

מתכון לשניצל גרמולטה חגיגי

שניצל גרמולטה הוא מנה ייחודית ומלאת טעם שמביאה לידי ביטוי את השאריות מהסדר ועושה שימוש מצוין בפטרוזיליה הנמצאת במלאי. המתכון כולל ציפוי קמח מצה בשילוב עם שום, לימון ופטרוזיליה, כך שכל ביס יהיה חגיגי ורענן.

מרכיבים להכנת השניצל

  • קמח מצה
  • שמן זית
  • שום
  • פטרוזיליה
  • גרידת לימון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קמח תפוחי אדמה
  • ביצה
  • חזה עוף

אופן ההכנה

  1. הכנת תערובת הגרמולטה: במעבד מזון, לשים את קמח המצה, שמן הזית, השום, הפטרוזיליה, גרידת הלימון ומעט מלח ופלפל שחור. לטחון עד לקבלת תערובת דקה ואחידה. להעביר לתוך צלחת שטוחה.
  1. הכנת חזה העוף:

– לחתוך בעדינות בצידו התחתון של חזה העוף.
– לשים בשקית הקפאה ולהכות קלות בעזרת מערוך עד שהנתח בעובי של כ-2 ס"מ.

  1. ציפוי השניצל:

– לשים קמח תפוחי אדמה בצלחת נפרדת.
– בצלחת שטוחה נוספת, לטרוף קלות את הביצה.
– טובלים כל נתח עוף בקמח תפוחי האדמה, לאחר מכן בביצה, ולבסוף בתערובת קמח המצה עם הגרמולטה. מהדקים היטב את הציפוי.

טיגון או אפייה: הבחירה שלך

טיגון

אם בוחרים בטיגון, יש לחמם כמה כפות של שמן זית במחבת על חום בינוני-גבוה. כאשר השמן חם, מניחים את השניצלים במחבת ומטגנים במשך כ-4–5 דקות מכל צד עד שהציפוי זהוב והעוף מבושל לחלוטין. בסיום הטיגון, יש להעביר את השניצלים לנייר סופג ולהוסיף מעט מלח.

אפייה

לטיגון בחום גבוה, מחממים את התנור לטמפרטורה של כ-220 מעלות טורבו. מניחים תבנית ריקה בתנור לחימום. לאחר כ-10 דקות, הניחו על התבנית את חזה העוף המצופה, התיזו מעט שמן זית מעל ואפו כ-15 דקות או עד שהעוף מוכן.

הגשה

מומלץ לאכול את השניצל מיד לאחר ההכנה, עם נגיעה אחרונה של מיץ לימון, ומעט מלח מלמעלה. ניתן להגיש את השניצלים לצד סלט מטובל, וליהנות מהם גם למחרת כשנותרים בקופסת אוכל.

שניצל גרמולטה הוא פתרון אידיאלי לארוחת צהריים או ערב חגיגית והופך את השאריות לארוחה שלא תשכח

7 מחשבות על “אם אין לחם: השניצל של פסח שציפויו המיוחד יהפוך את הארוחה לחגיגה קולינרית בלתי נשכחת”

  1. יוחאי נגר / Yochai Nager

    השניצל המיוחד הזה יהיה תוספת מושלמת לשולחן החג!

  2. אורן ליפשיץ

    השילוב של שניצל עם תוספות מיוחדות בפסח נשמע מדליק!

  3. שחר תורג'מן

    זה נשמע כמו מנה מיוחדת לחג! אחכה לנסות את זה בפסח הקרוב!

  4. נשמע מעולה! אני בוודאי אנסה את זה בפסח הקרוב. תודה רבה על השיתוף!

סגור לתגובות

Scroll to Top