2025-03-08 05:35:00
אמא של יונתן סמרנו תקפה את כותב הדוח על אונר"א: "תראה איך נחטף הבן שלי"
קריאה לזכויות אדם במועצת האומות המאוחדות
איילת סמרנו, אם לבן שנחטף ונורה ב-7 באוקטובר, התבטאה בתוקף במועצה לזכויות אדם של האומות המאוחדות כנגד דוח אשר טוען כי אונר"א, הסוכנות לשירותי פליטי פלסטין שבראשה עומד פיליפ לזריני, תחת "מתקפה" על המוניטין שלה. סמרנו הגיעה לישיבה שנערכה בסוף השבוע במטרה למחות על התייחסות הדוח לאירועים בעזה, וטענה כי המתקפה האמיתית היא חטיפת בנה על ידי עובד של אונר"א.
ההצהרות בזירה הגלובלית
במהלך נאומה בפני 193 שגרירים מהעולם, הדגישה סמרנו את המצוקה שהיא חשה כאמא. היא ציינה בעקיפין את העובדה שאונר"א עסקה בזכויות העובדים שלה בזמן שהיא מתעלמת מהסבל של משפחות החטופים, ובמיוחד שלה. "מה עם הזכויות של הבן שלי? מה עם החטופים שעדיין סובלים בעזה?" שאלה סמרנו את השגרירים.
התגובה לדו"ח של האו"ם
בנאומה, סמרנו גם ציינה את המחלוקות סביב דוחו של בלקרישנאן רג'גופל, מומחה מטעם האו"ם אשר טען כי אונר"א חוותה "מתקפה של מוניטין." היא השיבה על כך ונתנה דוגמאות להפרות זכויות האדם, כולל מקרים שבהם עובדים של אונר"א היו מעורבים במעשי חטיפה ורצח של חפים מפשע. סמרנו קראה לכותב הדו"ח לשקול מחדש את עמדתו ולזכור את כאב משפחות הקורבנות.
קריאות להגנה על החטופים
נוסף על כך, מנכ"ל ארגון UN WATCH הלל נוייר אמר כי "האו"ם צריך להתנצל על כך שמעובדי אונר"א, כולל מנהלי בתי ספר, השתתפו בטבח שהתרחש ב-7 באוקטובר". הוא הדגיש את הצורך לפטר את עובדי הסוכנות שנחשפו למעורבות היו בעבודתם היומיומית בטיפול בילדים ובנוער, אך היו בו זמנית מעורבים באירועים פליליים.
חשיבות המאבק הציבורי
לאחר שצברה תאוצה בפומבי, זו אינה הפעם הראשונה שסמרנו משתפת פעולה עם UN WATCH. ביולי האחרון היא השתתפה באירוע שצוין בשווייץ בו חשפה חולצה עם הכיתוב "אונר"א חטפה את הבן שלי". בהתעקשותה ושקיפותה בנושא, הצליחה סמרנו למשוך תשומת לב עולמית שזה עתה פשטה על אי צדק שחשוב לה למחות עליו.
סיכום
מאבקה של איילת סמרנו משקף את התסכול והרצון להחזיר הביתה את החטוף, תוך התמקדות בזכויות האדם ובאחריות של סוכנויות כמו אונר"א. בעודה מדברת בהתרסה מול הפורום של האומות המאוחדות, לסמרנו יש מטרה אחת – להעלות למודעות את מצבו של בנה ולשלוח מתיחת ביקורת ישירה כלפי הארגונים המולי מכריעים.
תגים: אונר"א, זכויות אדם, איילת סמרנו, יונתן סמרנו, חטיפה, מגזר ציבורי, UN WATCH