בג"ץ לא יזרז הליכים בפיטורי ראש השב"כ: "אין בסיס לטענה שסמכויות הממשלה הופקעו"
החלטת בג"ץ בנושא פיטורי ראש השב"כ
בג"ץ דחה היום (חמישי) את בקשת הממשלה להאיץ את ההליכים המשפטיים הקשורים לעתירה נגד פיטורי ראש השב"כ רונן בר. השופטים קבעו כי "אין בסיס לטענה כי סמכויות הממשלה בתחום הביטחון הופקעו". ההחלטה מגיעה לאחר שממשלה ביקשה להכריע במהירות לאור מעצרו של איש מילואים מהשב"כ, החשוד בהדלפת מידע סודי.
דרישה למידע נוסף
השופטים יצחק עמית, נעם סולברג ודפנה ברק-ארז הבהירו כי יוכלו להגיע להחלטות נוספות רק לאחר קבלת תצהירים מראש הממשלה וראש השב"כ. הם ציינו כי "כל החלטה נוספת שלנו תתבסס על התצהירים שאמורים להיות מוגשים, והמשיבים רשאים לעשות מאמץ להקדים את מועד הגשתם, ככל הניתן".
חשש מפגיעות ביטחוניות
בפניית הממשלה לבג"ץ נכתב כי "החלטות של בית המשפט העליון, המפקיעות את סמכות הממשלה בנושאי ביטחון, יוצרות מצב מסוכן ומזיק". הממשלה טוענת כי חובת הישארות של ראש השב"כ צפויה לפגוע ביחסי החוץ ובשיתוף הפעולה המודיעיני של ישראל.
הממשלה הזכירה את הסכנה הברורה שאותה הזהירו בישיבת בג"ץ, ועשויה ליצור חשש ממשי לפגיעה בחוסן המוסדי וביציבות השב"כ.
פערים בין הגורמים
למרות פניות השופטים, קיימת תחושה של חוסר אפשרות להגיע להסדר בין עמדות המדינה לבין הייעוץ המשפטי. הצדדים מתבצרים בעמדותיהם, כאשר עד יום חמישי הקרוב יוכלו הצדדים להגיש את תצהיריהם לבית המשפט.
שופטים קראו לרונן בר, היועצת המשפטית לממשלה והממשלה לארגן פשרה, כמו שעשו בדיון הקודם. בנוסף, ייאסר על ראש הממשלה להודיע על ממלא מקום עבור בר, אך תותר לו לראיין מועמדים לתפקיד.
השלבים הבאים
במהלך השבוע הבא, צפוי רונן בר להגיש את התצהיר שיידרש לפי החלטת השופטים, בו יפרט את הלחצים שהובילו להמלצה להדחתו. במקביל, ראש הממשלה צפוי לחתום על תצהיר נגדי בשבועה, בו לא יוכל להסתפק באמירות כלליות על חוסר אמון עם בר
החלטת בג"ץ תחזק את אמון הציבור במערכת המשפט
החלטת בג"ץ מחייבת כולם לנהוג במסגרת החוק
החלטת בג"ץ מאוד חשובה לשמירה על הפערים בין הרשותות השונות
מחלקת הפנים שנשמע ליrn
חלק גדול מהציבור יסכימו עם החלטת בג"ץ