ביטוחי הרכב הניבו רווחי עתק, אך בעלי חשמליות ימשיכו לשלם הרבה יותר
עליית מחירי הביטוח בעקבות גניבות וריבוי תאונות
ביטוחי הרכב בישראל חוו עלייה ממוצעת של 35% במהלך השנים 2022-2023, דבר שהשפיע לרעה על כיסי הציבור. בשוק קיימים מעל 4 מיליון כלי רכב, כאשר הממוצע עומד על רכב וחצי לכל בית אב. חברות הביטוח חוו שינוי דרמטי: לאחר שלוש שנים בהן רשמו הפסדים, דוחות חברות הביטוח ל-2024 מצביעים על רווח כולל של 1.8 מיליארד שקל, לעומת רווח של 140 מיליון שקל בלבד ב-2023.
שינוי ברווחיות חברות הביטוח
חלק מהעלייה ברווחיות נובעת מתשואות גבוהות בשוק ההון, אולם עיקר השיפור נובע מהרווח החיתומי – כלומר, הרווח מפעילות ביטוח נטו. הרווח החיתומי של שש חברות הביטוח הגדולות קפץ פי שישה ל-1.1 מיליארד שקל בשנת 2024.
הירידה בשיעור התביעות והשפעת הגניבות
יתרה מכך, ה-Combined Loss Ratio, שמצביע על יחס התביעות והוצאות התפעוליות לסך הפרמיות שנגבו, ירד מ-103% ב-2023 ל-90% ב-2024. עם זאת, ממשלת ישראל נתפסת כאחראית על אוזלת היד בטיפול בתופעות כמו גניבות רכבים וריבוי תאונות.
בשנת 2024 נגנב רכב אחד מתוך כל 200, והנתונים מראים עלייה של 35% במספר גניבות הרכב בהשוואה לשנים הקודמות, על אף שבראשית 2025 קצב הגניבות בסך הכול מתמתן.
גניבות ורכבים חשמליים
על פי נתוני SAgency המתמחה בתחום הביטוח, בעלי רכבים חשמליים ממשיכים לשלם מחירים גבוהים על פוליסות ביטוח. מחירי פוליסות הביטוח לרכב חשמלי יכולים להיות גבוהים בכ-50% לעומת רכבי בנזין דומים. שיעור התאונות ברכבים חשמליים גבוה ב-45%-40% לעומת רכבים בעלי מנוע בנזין, מה שמוביל לעלויות גבוהות של תיקונים.
עלויות תיקון גבוהות
עלות תיקון רכב חשמלי גבוהה ב-35%-45% לעומת רכב בעירת בנזין, בשל רכיבים יקרים יותר. שכיחות הגניבות של רכבים חשמליים גבוהה פי חמישה לעומת רכבי בנזין, דבר שמגביר את העלויות לחברות הביטוח.
עתיד התמחור בתחום הביטוח
בהתאם לדברי נדב שרייבמן, מנהל מחלקת מחקר ב-Wobi, ישנם פערי תמחור גבוהים בין חברות הביטוח, בעיקר בשל חוסר הנתונים ההיסטוריים על רכבים חשמליים. המסירות של רכבים חשמליים בישראל הגיעה ל-24.7% מכלל המסירות בשנת 2024.
בדיקות רשות שוק ההון
ברשות שוק ההון החלו בבדיקה של התעריפים שחברות הביטוח גובות כדי לוודא שהם תואמים לרמת הסיכון בענף. ממצאי הבדיקה יפורסמו בחודשים הקרובים, וניתן כי ידרשו מחברות הביטוח לאשר מחדש את תעריפיהם.
המאבק בקטל בדרכים
משרד התחבורה מבהיר כי הוא פועל לשיפור הבטיחות בדרכים, הודות להשקעה בתשתיות ושיפור ההסברה. בנוסף, מדובר במאבק מתמשך נגד תופעת תאונות הדרכים, עם תקווה לשיפור לקראת השנים הקרובות.
בין הפעולות שננקטות ניתן למצוא השקעה במוקדי סיכון ותחבורה ציבורית.
נראה כי על אף השיפור ברווחיות חברות הביטוח, הציבור עדיין סובל ממחירים גבוהים, במיוחד עבור רכבים חשמליים, והתחום מצריך בדיקות ותיקונים מהותיים כדי להתאים את העלויות לרמת הסיכון הנכונה
11 מחשבות על “ביטוחי רכב חזרו לרווחיות, אך גובה הפרמיות על חשמליות ממשיך לעלות – הציבור משלם מחיר גבוה על אוזלת יד הממשלה בגניבות ותאונות דרכים”
הפעמיים הממשלה עושה פוליטיקה ולא חושבת על האזרחים
נדרשים שינויים ממוקדים במדיניות הביטוחים לטובת הציבור.
גם אני מסכימה, המצב דורש פתרונות מיידיים במדיניות התקציבית.
על הממשלה למצות על הגניבות ותאונות דרכים במקצועיות ואחראיות
הממשלה חייבת להתערב במערכת הביטוחים ולשים קץ לעליית הפרמיות כדי להפחית את העומס על הציבור.
אנחנו צריכים שינויים מיידיים במדיניות התקציבית אם רוצים שיהיה פחות משחיתה
המצב לא נראה טוב, אולי כדאי לחפש פתרונות יציבים לבעיה זו.
מרגיש שהציבור תמיד הוא הסופר בתשלום על כל השינויים הפיננסיים במדינה.
אני מסכים עם ההערכה שהפרמיות על רכבים חשמליים ממשיכות לעלות וזה משפיע על כולם
הממשלה צריכה למצות על אולת יד ותאונות דרכים
הצורך האמיתי הוא להפסיק לפקוח את הכיס של הציבור
סגור לתגובות