דילוג לתוכן

ביקוש רותח לעובדים בהייטק: ישראל ניצבת בפני הזדמנות כלכלית חדשה amidst שוק תעסוקה מתפתח

השוק מזרחי טפחות אופטימי: הביקוש לעובדים בהייטק – קרוב לשיא

מצב השוק התעסוקתי בישראל

יוני פנינג, האסטרטג הראשי בחדר העסקאות של בנק מזרחי טפחות, מציין כי המצב בשוק התעסוקה בישראל משתפר, עם ירידה קלה במספר הנעדרים מעבודתם וביקוש גבוה לעובדים. נכון לאפריל, שיעור האבטלה עומד על 2.9% ושיעור האבטלה הרחב ירד ל-3.5%. גם שיעור הנעדרים בשל חל"ת ומילואים מתמתן, מה שמעיד על שיפור במצב כוח האדם.

חרף המגמות החיוביות, חלה עלייה במספר המשרות הפנויות, במיוחד בענפי ההייטק, שם נרשמה עלייה של 71 משרות לכ-15,600, קרוב לרמות השיא של השנה. עם זאת, ייתכן שהעלאת שכר המינימום תביא ללחצים אינפלציוניים בשוק.

השפעת המכסים על השוק האמריקאי

בסקירה של פנינג, הוא מתאר את השפעות תוכנית המכסים של הנשיא לשעבר דונלד טראמפ על כלכלת ארה"ב, ובמיוחד את השפעתם על תעשיות שונות, כולל ענף התעופה. הזמנות המוצרים בני קיימא בארה"ב רשמו עלייה חודשית של 9.2%, בעיקר בזכות הזמנות כלי תעופה. עם זאת, ישנה פסימיות כללית בשוק, בעיקר בכל הנוגע לעלויות שקשורות לעליות מחירים.

פרטים נוספים על השוק העולמי

ביפן, האינפלציה עקפה את היעדים שהציבה ה-BoJ, והגיעה ל-3.5% באפריל 2023. סעיפי אנרגיה ושירותים תורמים להמשך העליות במחירים, אך החזאים קווים שלא צפויה תגובה מיידית מהבנק המרכזי.

בארה"ב, מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן הצביע על ירידה חדה בסנטימנט הצרכני, אך נרשמה התאוששות מסוימת בהשוואה לנתונים הקודמים. ציפיות האינפלציה עומדות על 6.5%, רמות גבוהות אך מעט נמוכות מהחודשים הקודמים.

סיכום

המצב הכלכלי בישראל מראה סימנים חיוביים, במיוחד בשוק התעסוקה והביקוש לעובדים בתחום ההייטק. עם זאת, האתגרים הגלובליים הכוללים את תוכניות המכסים והאינפלציה הגבוהה במדינות אחרות מצביעים על תמונה מעורבת. במזרחי טפחות מעריכים כי הפעלת שכר מינימום גבוה תוכל להשפיע על הלחצים האינפלציוניים בעתיד הקרוב.

המציאות בשוק מצריכה מעקב מתמיד ופיקוח על השפעות השינויים הכלכליים הגלובליים על השוק המקומי

Scroll to Top