דילוג לתוכן

בנק ישראל שוקל חידוש אסטרטגיות ריבית amid ירידת פרמיית הסיכון והציפיות בשוק האמריקאי

דיסקונט מעריך: זה מה שבנק ישראל יחליט על הריבית

ניתוח המצב הכלכלי הנוכחי

מחלקת מאקרו-כלכלה של בנק דיסקונט פרסמה השבוע את הסקירה השוטפת שלה על מצב השוק הגלובלי. הסקירה מצביעה על כמה גורמים מרכזיים המשפיעים על החלטות הריבית של בנק ישראל.

המצב בארה"ב והשפעתו על הכלכלה המקומית

בארצות הברית, קצב האינפלציה השנתי בשלושת החודשים האחרונים ירד בחדות ל-1.7%. עם זאת, הפדרלית מחזיקה בעמדה זהירה, מחשש לכך שהשפעת המכסים על האינפלציה תיראה בעיכוב. ככל הנראה, הפחתת ריבית ראשונה צפויה רק בספטמבר, אלא אם נתוני שוק העבודה שיתפרסמו ביום שישי הקרוב יראו הרעה משמעותית.

התחזיות בישראל

בישראל, המדד המשולב של בנק ישראל למצב המשק עלה במאי ב-0.11%. לדברי בנק ישראל, יש לכך משמעות של צמיחה מתונה בהשוואה לקצב הצמיחה הממוצע ארוך הטווח. נוסף על כך, הדולר רושם ירידה משמעותית עד ל-3.37 שקלים, שפל שלא נראה מאז אוגוסט 2022. בממוצע לאפריל-מאי נרשם קיפאון בהשוואה לרבעון הראשון, לאחר עלייה של 3.3% קצב שנתי ברבעון הראשון.

תחזיות לעתיד

בנק דיסקונט מעריך כי על אף הירידה החדה בפרמיית הסיכון של מדינת ישראל, בנק ישראל יבחר להמתין עם החלטת הריבית ולא להורידה ב-7 ביולי.

לסיכום, המצב הכלכלי בישראל מצביע על תמונה מעורבת, עם התפתחויות בפדרל ריזרב והמדד המקומי, הפועלות כדי לעצב את מדיניות הריבית העתידית של בנק ישראל.

start: start/ יונתן זינדל

Scroll to Top