החשש מנקודת שבר, והרמיזה: נתניהו אחראי להדחה
השימוע של היועמ"שית: מניעים פוליטיים מאחורי ההדחה
במרכז הציבורי בוועדת ההדחה עמדו דברים מפי היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, אשר כינתה את ההליך כ"ישראבלוף". בהרב-מיארה טוענת כי ההדחה המתוכננת שלה נובעת ממניעים פוליטיים ולא משיקולים מקצועיים. היא מחזיקה בעמדה כי ההחלטה להדיח אותה התקבלה כבר מראש, כפי שמעידים דברי שרים שהתבטאו נגד פעילותה.
הקשרים בין ההליך לבין ראש הממשלה
בהרב-מיארה לא חסכה במילים כאשר רמזה לראש הממשלה בנימין נתניהו, אשר נאסר עליו לעסוק בעניינה בשל ניגוד עניינים, כמי שעומד מאחורי המהלך. בכירים בתקשורת ציינו כי מדובר ב"פרשת בר-און 2", הממחישה ניסיונות קודמים של נתניהו להשפיע על מערכת המשפט.
עתיד מוסד היועץ המשפטי לממשלה תחת איום
במערכת המשפט יש המזהירים כי כינוס ועדת ההדחה לא נוגע רק להדחת היועצת, אלא מציב בספק את תפקוד מוסד היועץ המשפטי לממשלה כגורם מאזן בדמוקרטיה הישראלית. מדובר בשנה בה הכנסת מסכמת את סמכויות היועץ על מנת לשמר את אוטונומיית המערכת המשפטית.
דיווח מחדרי המשפט
שופט בית המשפט העליון נעם סולברג נתן אור ירוק להמשך ההליך, דבר שגרם לאכזבה בקרב אנשי משרד המשפטים. הם טוענים כי במקרה זה לא רק שזוהי פגיעה במעמד היועץ, אלא גם פגיעה חמורה בעקרונות שלטון החוק.
תגובות הנשיא הרצוג וההשלכות הלאומיות
נשיא המדינה, יצחק הרצוג, התייחס לדברים ואמר כי "אנחנו ברכבת הרים שמאבדת את הבלמים". הוא הביע חשש מהמצב הנוכחי ואמר שיש לבצע בדק בית מעמיק לגבי כל מהלך שנוקטים בו בנוגע לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה.
לסיום, חשיבות המוסד המשפטי בישראל בולטת מאוד בעת הנוכחית. בהרב-מיארה מזהירה כי השימוע בפתחו מציב את ישראל על סף תהום משטרית שיכולה לערער את אמון הציבור במערכות השלטון.