ברמת ישי: 'לימוזין' – המסעדה שלא מתפשרת על איכות הבשר ומביאה לחיים את התרבות הגסטרונומית בישראל

כל המדינה מגיעה לקודש הקודשים של הבשר בישראל: "אסור להתפשר"

מסעדת "לימוזין" – מוסד קולינרי ברמת ישי

מאז פתיחתה בשנת 2002, "לימוזין" שבטבעון נחשבת לאחת ממסעדות הבשרים המוכרות והאהובות בישראל. במהלך השנים, המסעדה הצליחה לשמור על רמה גבוהה של איכות וללא פשרות, מה שהופך אותה לעדכנית וטרנדית. "אני לא מתפשר", אומר רמי גינת, הבעלים, "אין קיצורי דרך בבשר".

היסטוריה של תשוקה לבשר

הסיפור של "לימוזין" מתחיל בשנות ה-90, כאשר רמי גינת ואמיר טלמור הקימו חווה לגידול בקר משובח בעמק יזרעאל. בשנת 1998 הם פתחו את האטליז "לימוזין", אשר התמחה ביישון טבעי של בשר בקר מקומי באוויר פתוח. ארבע שנים לאחר מכן, הם הרחיבו את הפעילות והקימו את המסעדה, שתשמש כשלוחה לשירות סועדים עם חומרי גלם משובחים.

לאורך השנים, המסעדה התפתחה וכיום כוללת "בית לימוזין", מבנה של ארבע קומות עם מסעדה, אטליז ומטבח תעשייתי, בו מוחזקים חדרי הקפאה נקיים ומסודרים.

התמודדות עם אתגרים

"לימוזין" הצליחה לשרוד גם בתקופות משבר, כמו במהלך מגבלות הקורונה או בזמן המלחמה האחרונה מול איראן. גינת מספר כי גם כאשר היו מגבלות והמסעדה צומצמה ל-30 סועדים, הם עמדו במשבר וצמצמו עד 29 סועדים ביום. "אני מבין את האנשים, מי רוצה לנסוע בכביש ופתאום תהיה אזעקה ותאלץ להישכב בצידי איזה כביש", הוא אומר.

עקרונות פעילות ללא פשרות

לפי גינת, "לימוזין" בולטת בכך שהיא שולטת בכל שלב בתהליך הכנת הבשר: מגידולו, יישונו ועד הבישול והגשה. "כל נתון חשוב. אני לא אקח בשר קפוא ולא אשחק עם הבשר. זה אולי פחות רווחי בטווח הקצר, אבל זה משתלם בטווח הארוך".

בשותפות בין גינת לטלמור, שנמשכת כבר 28 שנה, ישנה הפרדה ניהולית ברורה, אשר שומרת על העסק חי. טלמור עבר לנהל את רשת "בורגר סאלון", וגינת נשאר ב"לימוזין".

התפריט ומנות מומלצות

התפריט של "לימוזין" כמעט לא השתנה לאורך השנים. בין המנות הפופולריות ניתן למצוא קרפצ'יו פילה עגל במחיר של 58 שקל, ראס בנדורה בעבור 47 שקל ואסאדו שנמכר במחיר של 89 שקל. בעיקריות, סטייק אנטריקוט 350 גרם במחיר של 176 שקל. "מי שיש לי איתו נושא משותף – אנחנו מדברים", אומר גינת, שמחזיק בקשר בלתי אמצעי עם הלקוחות.

מסעדת לימוזין – ממוקמת באזור התעשייה רמת ישי

  • שעות פתיחה: שני עד שבת, 12:00-22:30
  • המלצה: מומלץ להזמין מקום מראש

לסיכום, "לימוזין" היא דוגמה חיה למסעדה שמקפידה על סטנדרטים גבוהים מבחינת איכות רכיבים ושירות, מה שהופך אותה לאבן דרך בתחום הבשר בישראל

Scroll to Top