דילוג לתוכן

קטגוריות נבחרות

גאונות או סכנה? הטריק החדש של גורדון רמזי לחיתוך אבוקדו מעורר תעשייה של דיונים בקרב שפים ומומחים

2025-03-03 01:02:00

גאונות או סכנה? השיטה של גורדון רמזי לחיתוך אבוקדו מעוררת סערה

המחלוקות סביב שיטת החיתוך של גורדון רמזי

השף ידוע גורדון רמזי חושף שיטה חדשה לחיתוך אבוקדו שסחפה את טיקטוק וגרמה למחלוקות רבות בקרב חובבי בישול. בשיטה זו, רמזי מציע לחתוך את האבוקדו לקוביות בתוך הקליפה מבלי לקלף אותו, אך המומחים לא כולם תומכים בגישה זו.

הדרך המסורתית מול השיטה החדשה

אבוקדו זוכה לפופולריות רבה בשל טעמו המרשים ותכניו התזונתיים, אך לא כולם יודעים כיצד לחתוך אותו באופן בטוח. חלק מהשיטות כיום כוללות חיתוך האבוקדו לאחר הסרת הקליפה, מה שעשוי להימשך יותר זמן. עם זאת, רמזי מציע שיטה קצרה יותר, שבה הוא מבצע חיתוך עם סכין בצורה עדינה ויוצר מעין "שתי וערב" לפני שהוא מסובב את האבוקדו ומגרף את הבשר עם כפית קטנה.

טיפים לחיתוך אבוקדו

רמזי מציע לבצע את החיתוך לאחר הוצאת הגלעין, ולטענתו, השיטה הזו מקילה על התהליך. מאז שפורסם הסרטון, הוא זכה למעל 1.4 מיליון צפיות, ורבים שיתפו את התרשמותם. חלקם שאלו אם אחרים משתמשים גם בכפית כדי לגרוף את הבשר, ואחרים הביעו את רצונם להיות מהירים כמו רמזי.

התנגדויות למתודולוגיה של רמזי

למרות שהשיטה שלו הפכה פופולרית, יש לא מעט מומחים בתחום הבישול שיצאו נגד השיטה. חברה ספרי הבישול, H-ysuckle, הציעה שיטה מסורתית יותר, שבה יש לחתוך את האבוקדו על משטח שטוח ולא ככלי עם סכין בתוך הקליפה, כדי להימנע מפציעות היד. היא ממליצה להסיר את הקליפה לפני החיתוך, מה שהופך את התהליך לבטוח יותר.

מסקנות ודעות שונות

בעוד ששיטת החיתוך של רמזי עשויה לחסוך זמן ולסייע בטכניקות חיתוך חדשות, המומחים טוענים כי יש להיזהר מפציעות פוטנציאליות. השיטה המסורתית, שאף היא מבוקשת, יכולה להוות אפשרות בטוחה ואחראית יותר על מנת ליהנות מהאבוקדו בלי סיכונים.


תגיות: אבוקדו, גורדון רמזי, חיתוך אבוקדו, טיפים לבישול, משטרי בטיחות במטבח

שיתוף

מאמרים

רוצה לפרסם אצלנו ? הצעת מחיר?

Scroll to Top