גיא פרנקל, הישראלי שכבש את תעשיית האפייה בלאס וגאס עם לחם ב-100 דולר, זוכה בפרס האופה הטוב ביותר בעולם!

גיא פרנקל: האופה הישראלי שכבש את תחרות האפייה בלאס וגאס

הישג יוצא דופן בתחרות הבינלאומית

גיא פרנקל, ישראלי המתגורר בלוס אנג'לס, זכה בפרס האופה הטוב ביותר בתחרות האפייה הבינלאומית שנערכה לאחרונה במסגרת תערוכת תעשיית האפייה והלחמים בלאס וגאס. בתחרות היוקרתית, השואבת משתתפים מ-13 מדינות, התמודדו 63 אופים והשנה התקיימה התחרות לראשונה מזה שלוש שנים.

פרסים בולטים בתחרות

פרנקל זכה בשני פרסים מרכזיים: "האופה המצטיין" של התחרות ו"לחם השאור הטוב ביותר". הלחם שזיכתה אותו בפרס מיוחס באחוז גבוה של דגנים עתיקים, אותם הוא מנביט בעצמו ככל חלק ממחקר שנמשך שנים רבות.

המאסטר בייקר, סטיבן הלם, יו"ר חבר השופטים, ציין כי "גיא ממשיך לדחוף את גבולות המסורת על ידי ראיית אפיית לחם כמדיום אמנותי".

סיפורו האישי של גיא פרנקל

גיא פרנקל, בן 52, נשוי ואב לשניים, רכש לפני כחמש שנים מאפייה כושלת בלוס אנג'לס, שיקם אותה והקים את מותג הלחמים האומנותיים CEOR. המותג משלב בין אפייה עילית לעיצוב מוקפד, והלחמים עשויים מרכיבים טבעיים ואיכותיים.

לפני הקמת המאפייה, ניהל פרנקל סדנאות אפייה אמנותית ואפה לחמים בביתו, אותם מכר לכוכבים הוליוודים כמו לאונרדו דיקפריו וחברי להקת Imagine Dragons במחיר של כ-100 דולר לכיכר.

מונח חדש בתחום האפייה

בכתבה שפורסמה במגזין "Baking Business", נטען כי פרנקל טבע את המונח "אפייה קוטור", המתאר גישה אמנותית לאפייה יוקרתית, המשלבת חומרים עתיקים עם חזון עיצובי.

גיא פרנקל ממשיך להוות דוגמה לחידוש בתחומו ולחלוץ דרך חדשה בעולם הקולינריה והאפייה, וההישגים שלו הם תעודת כבוד לא רק לו אלא גם לתעשיית האפייה הישראלית.

Scroll to Top