דילוג לתוכן

קטגוריות נבחרות

גילוי חדש מסייע לפיתוח טיפולים לתסמונת האנדותל (ICE) על ידי הבנת המנגנונים הגנומיים והאפיגנטיים שלה

מחקר חדש על תסמונת הקרח (ICE) מציע תובנות גנומיות ופתוגניות

הבנת התסמונת

תסמונת האנדותל (ICE) היא הפרעת עיניים נדירה שמובילה לעיוורון בלתי הפיך, עם אטיולוגיה עדיין לא ידועה. כיום, הקשיים הנלווים כוללים היעדר טיפולים יעילים, פרוגנוזה לא מספקת, ושיעורי הישנות גבוהים לאחר ניתוחים. בעקבות כך, יש צורך לשפר את ההבנה של הנוף הגנומי והאפיגנומי של התסמונת בכדי לפתח טיפולים מותאמים.

ממצאי המחקר

מחקר שהוביל צוות חוקרים מאוניברסיטת סאן ית-סן וכולל מוסדות נוספים מסין, עסק בניתוח גנומי מעמקי של החולים בתסמונת. במסגרת המחקר, גויסו 99 חולי ICE, והחוקרים ביצעו רצף גנום שלם (WGS) על 51 מהם, וכן ניתוח מתילציה של DNA על 48 חולים.

ממצאי המחקר הראו קשר משמעותי בין הגן RP1L1 לתסמונת. בנוסף, החוקרים זיהו 41 אזורים עם וריאציה של מספר העותקים (CNV), המצביעים על אובדן מספר העתקות באזורים גנומיים שונים. מעניין לציין, שנמצא כי אובדן מספר העתקה של הגנים CYP4F12, ZNF717 ו-KIR2DL1 עשוי לתרום לתפקוד לקוי של תאי אנדותל קרנית.

ניתוח מתילציה וטרנספורמציה פתולוגית

המחקר מינה מתילציה וחשף 2,717 אזורים מתיליים דיפרנציאליים, מהם 91.9% רוויים בהיפומטילציה. 45 מתוך האזורים הללו זוהו כחוזרים ונשנים בקרב יותר מ-10% מהחולים, דבר המעיד על מתילציה דיפרנציאלית משמעותית בהשוואה לקבוצת הביקורת.

בפרט, החוקרים ציינו אזור היפומטילטיבי שהוזכר כאזור בעל תדירות גבוהה בקרב חולי ICE שנמצא על המקדם של הגן MAL. ממצאים אילו יכולים להעיד על כך שההיפומטילציה של המקדם והשפעותיו על ביטוי שכן MAL עשויות לגרום להיפרפלזיה של תא אנדותל הקרנית.

מסקנות

מחקר זה מייצג את הניתוח הגנומי והאפיגנומי המקיף הראשון של תסמונת הקרח באמצעות טכנולוגיות רצף מתקדמות. הוא מזוהה גם עם הבנת הקשרים בין זיהומים נגיפיים ותגובה גנטית ואפיגנטית, החיוניים לפיתוח טיפולים חדשים עבור החולים בתסמונת.

יש לצפות שהמחקר יסייע בפיתוח טיפולים מבוססי אטיולוגיה חדשים עם מיקוד בשיפור איכות חיי החולים בתסמונת ICE

שיתוף

מאמרים

רוצה לפרסם אצלנו ? הצעת מחיר?

Scroll to Top