דילוג לתוכן

גנץ במשבר: מפלגתו מתדרדרת בקרבה לראשות הממשלה בעקבות עזיבות מפתיעות; סקר חדש מגלה את המועמד שזוכה לתמיכה מרשימה

טלטלה פוליטית בישראל: סקר חושף תמונת מצב חדשה בכנסת

המאבק לזמן הפוליטי בישראל מתגבר לאחר שוך הקרבות באיראן, כשהמערכת הפוליטית מתחילה להראות סימנים של שינוי בעקבות פרישתם של גדי איזנקוט ומתן כהנא ממפלגת 'כחול לבן' של בני גנץ. סקר חדש שפורסם בחדשות 14 חושף את דעתי הציבור לגבי המפלגות בכנסת וההתאמה לראשות הממשלה, ומסייע להבין את הכיוונים החדשים בגוש הפוליטי.

תוצאות הסקר: הליכוד בראש

על פי הסקר, לו הבחירות היו נערכות היום, מפלגת 'הליכוד' בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו הייתה זוכה ב-35 מנדטים, מה שמחזיק אותה במקום הראשון בכנסת. אחריה, מפלגת 'הדמוקרטים' בראשות יאיר גולן, עומדת על 17 מנדטים. מפלגת 'ישראל ביתנו' רשמה הישג של 14 מנדטים, והפכה למפלגה השלישית בגודלה, בעוד מפלגת 'ש"ס' משיגה 11 מנדטים, ו'יהדות התורה' 8 מנדטים.

מצבה של כחול לבן

נראה כי מפלגת 'כחול לבן' של בני גנץ חוותה ירידה חדה אחרי הטלטלה הפוליטית, כשהיא ירדה ל-6 מנדטים – הנמוך ביותר של המפלגה בשנים האחרונות. 'עוצמה יהודית', מפלגתו של השר בן גביר, שומרת על כוחה עם 6 מנדטים, ואילו מפלגת 'הציונות הדתית' בראשות בצלאל סמוטריץ' מקבלת 5 מנדטים.

עמדות לגבי ראש הממשלה

בין המועמדים לתפקיד ראש הממשלה, 52% מהנשאלים העדיפו את נתניהו, בעוד 21% העדיפו את גדי איזנקוט, שמועמדותו נבחנת לראשונה. נפתלי בנט קיבל 18%, אביגדור ליברמן 8%, יאיר לפיד 3%, ובני גנץ רק 2%.

ריבונות ביהודה ושומרון

במקביל לסקר, נעשתה הבדיקה לגבי החלת ריבונות ישראלית על יהודה ושומרון. 88% מהנשאלים מצביעים על כך שהמהלך יחזק את הביטחון וימנע טבח נוסף, בעוד 8% סבורים שאין לכך השפעה, ו-4% לא הביעו עמדה בנושא.

סיכום התמונה הפוליטית

המצב הפוליטי בישראל נמצא בתהליך של שינוי, והסקר האחרון משקף את הדינמיקה המתרקמת בכנסת. עם מחלוקות פנימיות ושינויים בתמיכתם של האזרחים במפלגות השונות, יתכן שהמערכת הפוליטית תעבור שינויים נוספים לקראת הבחירות הקרובות

Scroll to Top