דילוג לתוכן

גנץ ואיזנקוט מפרקים את החזון המשותף: "יש לסיים את המלחמה בעזה ממקום של עוצמה

גדי איזנקוט נפרד מבני גנץ ועוזב את מפלגת האחדות הלאומית

ההכרזה והסיבות לפרישה

מפקד צה"ל לשעבר, גדי איזנקוט, הודיע ביום שני על החלטתו להיפרד מבני גנץ ולעזוב את מפלגת האחדות הלאומית. בהודעה ששודרה במסיבת עיתונאים שהתקיימה ביום שלישי, הסביר איזנקוט את מניעיו, וציין כי "לפני שלוש שנים, בני גנץ, גדעון סער ואני הקמנו את מפלגת האחדות הלאומית במטרה ליצור פלטפורמה לאומית מאחדת בעיני הציבור, בהתבסס על עמדות ביטחוניות פרואקטיביות, חינוך לאומי, כלכלה חופשית, שירות ישראלי מוגבר, אחריות הדדית ואחדות לאומית".

התמקדות בעקרונות מרכזיים

איזנקוט ציין כי עקרונות אלו היו רלוונטיים אז והם אף יותר קריטיים לאור הכישלון החמור שחל ב-7 באוקטובר. הוא קרא לסיים את המלחמה בעזה מעמדה של כוח והדגיש את הצורך הדחוף להחזיר את החטופים. "עלינו להרחיב את שורות צה"ל ולהקים ועדת חקירה לאומית", הוסיף.

חילוקי דעות עם בני גנץ

במהלך דבריו, התייחס איזנקוט למערכת היחסים עם בני גנץ, והדגיש כי "השירות שלי והחברות שלי עם גנץ נמשכים כבר שנים רבות, אך יש לנו חילוקי דעות מהותיים. תמכתי בתהליך דמוקרטיזציה שקוף ומשמעותי שיעצב את המפלגה לכוח פוליטי רציני. למרבה הצער, זה לא קרה". איזנקוט הצהיר כי הגיע הזמן לבנות חלופה מנהיגותית אמיתית שיכולה לנצח בבחירות הבאות.

שאיפות לעתיד

כאשר נשאל האם הוא רואה את עצמו כראש ממשלה בעתיד, ענה איזנקוט, "אני מאמין שיש לי את היכולת לשרת בכל תפקיד במדינת ישראל. הצעד הזה הוא הצהרת מנהיגות – אני מתקדם קדימה".

איזנקוט התייחס גם לשמועות על הצטרפותו לראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט: "אני נפגש באופן קבוע עם בנט וירLapid, אך לא דיברתי על הקמת ברית פוליטית עם אף אחד מהם. מהלך זה הוא לחלוטין עצמאי".

תכניות לעתיד הפוליטי

צפוי כי איזנקוט יתפטר מהכנסת ויתמודד שוב בבחירות הבאות. לאחר פרישתו, צפוי לחזור חבר הכנסת לשעבר איתן גינזבורג לכנסת. במקביל, חבר הכנסת מתן כהנא הודיע לראש המפלגה בני גנץ על החלטתו לעזוב גם הוא את המפלגה ואת הכנסת. כהנא צפוי להיות מוחלף על ידי חברת הכנסת לשעבר יעל רון בן-משה

Scroll to Top