האיחוד האירופי וישראל הגיעו להסכם לסיוע שיביא לשיפור המצב ההומניטרי בעזה: פתחו נתיבי אספקה חדשים ומגויסות משאיות נוספות

האיחוד האירופי וישראל הגיעו להסכם: הסיוע לעזה יגדל משמעותית

רקע ההסכם

האיחוד האירופי וישראל הגיעו להסכם שאמור להגדיל את העברת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה, כך עולה מהודעה רשמית שפורסמה היום (חמישי). על פי דיווחים ב"בלומברג", המגעים להסכם נוהלו על ידי נציבת החוץ של האיחוד האירופי, קאיה קאלאס.

מטרות ההסכם

בהודעה שפורסמה, נכתב כי ההסכם "יאפשר גם פתיחה מחדש של מספר נתיבי סיוע". בעקבות החלטות הקבינט הישראלי והדיאלוג הבונה בין האיחוד האירופי לישראל, סוכמו צעדים משמעותיים לשיפור המצב ההומניטרי ברצועה. צעדים אלה אמורים להיושם בימים הקרובים בהבנה משותפת של הצורך בהעברת סיוע בהיקף נרחב ישירות לאוכלוסייה, תוך הבטחה שאין הסטת סיוע לחמאס.

צעדים המיועדים ליישום

באופן ספציפי, ההסכם כולל את הצעדים הבאים:

  • הגדלת כמות המשאיות היומית המכניסות מזון ומוצרים אחרים לרצועה.
  • פתיחת מספר מעברים נוספים באזורי הצפון והדרום.
  • פתיחה מחדש של נתיבי הסיוע הירדני והמצרי.
  • איפשור חלוקת אספקת מזון דרך מאפיות ומטבחים ציבוריים.
  • חידוש אספקת הדלק לשימוש במתקנים ההומניטריים.
  • הגנה על עובדי סיוע בתנאים ההומניטריים.
  • תיקון תשתיות חיוניות, כולל חידוש אספקת החשמל למתקן התפלת המים.

המניע להסכם

הרקע לנכונות הישראלית להגיע להסכם ככל הנראה נובע מהדיון הצפוי בין שרי החוץ של האיחוד האירופי, שבו צפויים לדון בדוח פנימי שניתן על ידי האיחוד, המצביע על כך שישראל הפרה ככל הנראה את מחויבויותיה לשמירה על זכויות האדם במהלך העימותים בעזה. כמה מדינות באיחוד האירופי מביעות רצון להשהות חלקים מהסכמים אסוציאטיביים עם ישראל, ביחס לנושאים כלכליים, מדיניים ומדעיים.

סיכום

ההסכם שנחתם בין האיחוד האירופי וישראל מהווה צעד משמעותי במטרה לשפר את המצב ההומניטרי ברצועת עזה ולהגביר את הסיוע המוזרם לאוכלוסייה המקומית, תוך שמירה על תנאי ההפצה של הסיוע

Scroll to Top