דילוג לתוכן

קטגוריות נבחרות

האם הנתונים על הרוגים בעזה מציאותיים? חקר עומק מגלה סתירות מדאיגות בדיווחים של האו"ם וחמאס

מספרים שאינם מסתדרים: האמת מאחורי נתוני ההרוגים בעזה

נתוני ההרוגים בעזה – רקע כללי

בשבועות האחרונים, התקשורת העולמית ומנהיגים רבים מדווחים על עלייה משמעותית במספר ההרוגים בעזה, שמוערך ב-יותר מ-50,000 בני אדם. נתון זה מבוסס בעיקר על דיווחי משרד האומות המאוחדות לתיאום עניינים הומניטריים (UN OCHA). עם זאת, בדיקה מעמיקה של הנתונים על ידי מומחים מעוררת שאלות נוקבות לגבי אמינותם.

בעיות באמינות הנתונים

עו"ד מוריס הירש, סא"ל במיל' ואנליסט במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, טוען כי הארגונים של האומות המאוחדות "אימצו באופן עיוור את הדיווחים והלבינו את הנתונים שהציג חמאס". הוא מציין כי מקור הנתונים הוא משרד הבריאות בעזה, המנוהל על ידי חמאס.

באתר האינטרנט של UN OCHA ישנו כתב ויתור המפרט כי "נתונים שטרם אומתו על ידי האו"ם מיוחסים למקורם". אף על פי כן, ההבהרה הזו כמעט ואינה מופיעה בדיווחים התקשורתיים.

אחוזי ההרוגים – סטטיסטיקה בעייתית

אחת הבעיות המטרידות היא השמירה על אחוז של 70% מההרוגים כנשים וילדים. בדיקות של נתוני העבר חשפו סתירות ברורות. לדוגma, ב-8 בדצמבר 2023 דווח על 17,487 הרוגים, מתוכם 5,153 נשים ו-7,729 ילדים, מה שמצטייר כאחוז של 70%. כשבאותו הזמן, שבועיים וחצי לאחר מכן, מספר ההרוגים הכולל עלה ל-21,110, אך מספר הנשים והילדים שנהרגו נותר ללא שינוי.

בהקשר זה, מציין הירש כי "חמאס שם לעצמו לא רק לרצוח יהודים אלא גם להטעות את הקהילה הבינלאומית".

עדכונים על הנתונים

ב-8 במאי 2024, UN OCHA פרסם נתונים מעודכנים ששינו משמעותית את התמונה. מספר הנשים שנהרגו ירד מיותר מ-9,000 ל-4,959, ומספר הילדים ירד מיותר מ-14,500 ל-7,797. הירש מייחס זאת לפרסום רשימה מפורטת של חמאס של ההרוגים, שחשפה את חוסר האמינות של הארגון.

בעיות נוספות במידע

הירש מבקש להדגיש בעיה מהותית נוספת – אי ההבחנה בין מחבלים לאזרחים. האומות המאוחדות לא מכירות בחמאס או בארגונים פלסטיניים אחרים כארגוני טרור, מה שמוביל לסיכום שגוי של ההרוגים.

בנוסף, ניכר כי סטטיסטיקות אלו לא לוקחות בחשבון מקרי מוות טבעיים. על פי נתוני ה-CIA, כ-15-16 עזתים מתים מדי יום מסיבות טבעיות – נתון שלא זוכה להתייחסות.

מפתחות להבטחת דיווחים אמינים

בהתייחסו לשיפור במערכות הדיווח, מבקש הירש שהאו"ם והארגונים הבינלאומיים לא יתבססו על חמאס. הוא מדגיש את הצורך במנגנוני אימות עצמאיים תוך כדי התחשבות בדיווחים מגוונים, כולל אלו של צה"ל בנוגע למספרי המחבלים שנהרגו.

למרות שהנתונים של האומות המאוחדות ממשיכים להיות מצוטטים על ידי התקשורת הבינלאומית, חשוב להעמיק את ההבנה של מקורות המידע והאינטרסים שמעבר לדיווחים על מנת להשיג פרספקטיבה מאוזנת על המצב בעזה

שיתוף

רוצה לקבל הצעת מחיר מותאמת?

👤
👥
📞
✉️

12 מחשבות על “האם הנתונים על הרוגים בעזה מציאותיים? חקר עומק מגלה סתירות מדאיגות בדיווחים של האו"ם וחמאס”

  1. יש להימנע מהסתמכות על נתונים חשודים בלבד ולבצע בדיקה מדויקת ומעמיקה לפני הסיקות.

  2. יוסי קוטלר / Yossi Kotler

    החקירה הזו חשובה מאוד כדי להבין את המציאות של המצב בעזה

  3. נמרוד שפיגל / Nimrod Spiegel

    חשוב להשקיע מחקר מעמיק על מנת להבין באמת מה קורה בעזה

  4. אורית וינר / Orit Wiener

    חשוב לבדוק בעיות אפשריות באיכות הנתונים שיכולות להשפיע על הדיווחים

  5. יעל מזרחי

    חשוב לבדוק את המקורות בזהיתם בזמן לפני שלוקחים אותם בתמיכה

  6. לאה ארד / Lea Arad

    הנתונים צריכים להיות בדיוק כדי שנוכל להבין את המציאות בעזה

סגור לתגובות

מאמרים

רוצה לפרסם אצלנו ? הצעת מחיר?

Scroll to Top