טראמפ מוכר חמש מכסים בתמורה לבידוד סין
ממשל טראמפ יוזם משא ומתן על הסכמי סחר חדשים
ממשל טראמפ מתכוון לנהל משא ומתן על הסכמי סחר במטרה ללחוץ על שותפות הסחר של ארצות הברית לצמצם את קשריהן הכלכליים עם סין. על פי דיווחים בוול סטריט ג'ורנל, ארצות הברית שואפת להשיג התחייבויות ממדינות שונות להפחתת מעורבותן הכלכלית עם סין, בתמורה להפחתת מכסים אמריקאיים.
דרישות ארצות הברית
במסגרת המשא ומתן, ארצות הברית צפויה לבקש מהמדינות השונות למנוע משטרי מכס סיניים באמצעות משלוחים דרך מדינות צד שלישי. בנוסף, ידרשו מהמדינות לא לאפשר לחברות סיניות להקים מפעלים בתחומן כדי לעקוף את ההגבלות, ולא לקלוט מוצרים תעשייתיים סיניים במחירים נמוכים.
האסטרטגיה להגברת הלחץ על סין
מהלך זה מהווה ניסוי נוסף של ממשל טראמפ להחמיר את הלחץ על סין, שכרגע מתמודדת עם קשיים כלכליים. המטרה היא לשפר את עמדת המיקוח של ארצות הברית לקראת שיחות עתידיות בין טראמפ לבין נשיא סין, שי ג'ינפינג. עם זאת, הרעיון של בידוד כלכלי של סין זוכה לתמיכה גוברת בוושינגטון, אם כי היקף ומבנה המכסים עצמם עדיין שנויים במחלוקת.
תגובות ובירורים
בהצהרה שנמסרה על ידי דוברת הבית הלבן, קרוליין לוויט, נרמז כי אין ציפייה להסכם מיידי: "הכדור נמצא בידיים של סין. הם צריכים את ההסכם – אנחנו לא. לסין יש תיאבון למוצרים שלנו." בשלב זה לא הוצגו דרישות קונקרטיות רבות למדינות השונות, אך יש להניח שהנושא יתפתח ככל שהשיחות יימשכו.
ועדת האוצר של טראמפ, בראשותו של סקוט בסנט, ציינה מוקדם יותר השנה כי מקסיקו הביעה נכונות להתאים את מכסי הסחר שלה כלפי סין. כעת, הוא מתכוון להיפגש עם שר הרווחה הכלכלית של יפן ולהמשיך בשיחות עם מדינות נוספות כמו בריטניה, אוסטרליה, דרום קוריאה והודו, במטרה לגבש ברית סחר רחבה שתבודד את סין
נקווה שישראל תבחר במהלך הנכון בימים הקרובים.
המהלך הבא של נתניהו יהיה מכריע במערכת.
זמן יראה אם טראמפ יקבל את ישראל להצעותיו
אנו ממתינים לראות מה יעשה נתניהו בנושא.
נקווה שתחליט להתחיל לשתף פעולה עם טראמפ ולא לוותר מיידית.
התוצאות לא ברורות עדיין.
בלעדי שיתוף פעולה עם סין, וויתור על החלטה מיידית.
הזמן יגיד.