דילוג לתוכן

האם מצרים מאמצת מערכות הגנה מתקדמות מסין? התעופה הלא צפויה של מטוס התובלה חושפת שינוי דרמטי בתוכנית הביטחונית של קהיר

הופעתו של מטוס התובלה האסטרטגי הסיני SUBTX במצרים

תמצית האירועים

מטוס התובלה האסטרטגי הסיני מדגם Il-76MF, הידוע בקוד המעקב "SUBTX", המריא ממצרים לסין, כשהוא עובר דרך פקיסטן, ובחזרה מבלי הודעה מוקדמת. ביקור זה, שלא הוכרז מראש, מדגיש את העמקת הקשרים הצבאיים בין קהיר לבייג’ינג. על פי דיווחים ראשוניים, הטיסה עשויה הייתה לשאת לא רק את סוללת ה-HQ-9BE אלא גם מערכות מתקדמות נוספות כגון תותחי לייזר.

הרחבת יכולות ההגנה של מצרים

הביקור מגיע על רקע התעניינותה ההולכת ומתרקמת של מצרים בשיפור אבטחת החזיתות האסטרטגיות שלה ובחיפוש אפשרויות הגנה מתקדמות. על אף שההערכה היא שהטיסה לא נשאה את ה-HQ-9BE, כניסתה לשירות בתוך פרק זמן כה קצר מצביעה על התפתחויות חשובות בתחום ההגנה האווירית של מצרים.

אם אכן הוכח שהטיסה נשאה מערכות נשק מתקדמות, זה יהיה ההוכחה הראשונה לכך שמערכות אנרגיה תוקפות נכנסו לדוקטרינת ההגנה האווירית המצרית, מה שמהווה שינוי משמעותי בצמתי הביטחון של מצרים.

שינויים בקשרים בין מצרים לסין

דבר זה מתרחש ברקע תלות פוחתת של מצרים בשותפויות המסורתיות שלה עם מדינות כמו ארצות הברית ורוסיה. פתיחת המסדרון האווירי דרך פקיסטן בינה לבין סין מציינת אולי את תחילתה של התפתחות חדשה באזורים של ביטחון ולוגיסטיקה, תוך חיזוק הקשרים בין קהיר, אסלאמאבאד ובייג’ינג.

תרגילים צבאיים עם סין

יש לציין כי לאחרונה מצרים השתתפה בתרגיל צבאי גדול עם סין בשם “נשרים של הציוויליזציה 2025”, שבו השתמשו במטוסים מתקדמים וזאת כחלק מתהליך שמסמן את השינוי בעוצמת השותפות האסטרטגית.

מטוסי ה-J-10C וה-Y-20, אשר השתתפו בתרגיל מעל פירמידות גיזה, מסמנים את המעבר לשיתוף פעולה הולך ומתרקם בתחום הביטחון.

מסקנות

טיסת ה-SUBTX מהווה חלק מתהליך מתמשך של שינוי בדוקטרינת ההגנה של מצרים, הכולל גיוון במקורות החימוש פתיחה לטכנולוגיות עתידיות כמו מערכות לייזר. שינויים אלו מתקיימים בהקשר עולמי הולך יותר רב-קוטבי, כשסין עולה כספקית צבאית באופק המצרי.


תגיות: מצרים, סין, אבטחה, מטוסי קרב, טכנולוגיה צבאית, HQ-9BE, מערכות לייזר

כתיבת תגובה

Scroll to Top