האם נשים בגיל המעבר צריכות להגדיל את צריכת החלבון? המומחים מנתחים את ההמלצות החדשות

נשים בגיל המעבר וצריכת חלבון: מה כדאי לדעת?

בשבועות האחרונים, פעילויות ברשתות החברתיות והפורומים המקוונים קיבלו תאוצה בעקבות המלצות לנשים בגיל המעבר להגדיל את צריכת החלבון שלהן. ד"ר וונדה רייט, רופאת אורתופדיה לספורט מאורלנדו, פלורידה, היא דמות בולטת הממליצה על זינוק בצריכת החלבון.

המלצות על צריכת חלבון

ד"ר רייט ממליצה לנשים לצרוך עד גרם אחד של חלבון לכל 450 גרם ממשקל גוף "אידיאלי" או משקל יעד, כך לפי דיווחים ב-The New York Times. מדובר בהמלצה גבוהה בהרבה מההנחיות הפדרליות ומהמלצות רוב המומחים לתזונה.

מומחי בריאות פדרליים ממליצים על צריכה מינימלית של 0.36 גרם חלבון לכל 450 גרם משקל גוף ליום, מה שמתורגם, לדוגמה, לאישה במשקל 68 ק"ג אשר נדרשת לצרוך כ-54 גרם חלבון ביום.

יתרונות צריכת החלבון

ד"ר סטיוארט פיליפס, פרופסור לקינסיולוגיה באוניברסיטת מקמאסטר בקנדה, מסכים כי נשים פעילות עשויות להרוויח מעלייה קלה במסת השריר ובכוח בזכות צריכת חלבון מוגברת. יחד עם זאת, דבריו מצביעים על כך שאין רמזים לכך שצריכה של גרם אחד חלבון לכל 450 גרם משקל גוף מספקת יתרונות משמעותיים.

חוקרים מדווחים כי צריכת חלבון מספקת, במיוחד בשילוב עם תרגילי כוח, יכולה לסייע במניעת תופעות לוואי של גיל המעבר כמו עלייה במשקל והפסד של מסת עצם ושריר.

המלצות תזונתיות לנשים בגיל המעבר

על פי אנינה ברנס, דיאטנית ממכון הלאומי לבריאות, נשים בגיל המעבר עשויות למצוא יתרון בצריכת חלבון גבוהה יותר – בין 25% ל-50% מההמלצה הפדרלית. היא טוענת כי בכך ניתן להפחית את הסיכון להתפתחות בעיות כגון אוסטיאופורוזיס.

קת'רין בלאק, פרופסור חבר לתזונה אנושית באוניברסיטת אוטגו בניו זילנד, מוסיפה כי טיפול רפואי נכון ושמירה על תזונה מתאימה יכולים למנוע עלייה מופרזת במשקל.

עמידה בהמלצות

על פי נתונים, בין 10% ל-25% מהנשים בגילאי 31-70 בארצות הברית אינן עומדות בהמלצה הפדרלית לצריכת חלבון. מומחים ממליצים לנשים לחשב את הכמות הדרושה ולהתעדכן בתפריט שלהן למשך מספר ימים, ככלי לבדיקת צריכת החלבון.

חשיבות תזונה מאוזנת

ברנס מדגישה כי תזונה נכונה בשלב זה של החיים אינה מתמקדת רק בחלבון. היא ממליצה על תזונה ים תיכונית מאוזנת, הכוללת פירות, ירקות, דגנים מלאים, מקורות חלבון רזים ושומנים בריאים, שתורמת להפחתת הסיכון למחלות לב, סוכרת סוג 2 וסרטן

Scroll to Top