דילוג לתוכן

האם פחד המומנטום בשוק המניות בעקבות מכסי טראמפ ישמש כקטליזטור לעליות צפויות?

מכסי טראמפ: האם עתידו של שוק המניות בהיר?

מבוא

מדיניות המכסים של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, זוכה לביקורת רבה, כאשר משקיעים דוביים טוענים כי היא עלולה לפגוע במסחר העולמי ובשווקי המניות. עם זאת, יש המאמינים שהמכסים יכולים דווקא לתמוך בשוק המניות.

השפעת המכסים על הכלכלה

המכסים שהוטלו על ידי טראמפ נחשבים על ידי רבים למדיניות טיפשית והרסנית, אך תוצאותיהם בפועל לא היו כה שליליות כפי שחלק מהאנליסטים מזהירים. בתקופת כהונתו הראשונה של טראמפ, אשר החלה ב-2018, הגידול הכלכלי בארצות הברית היה חיובי: ב-2018 גדל התוצר המקומי הגולמי (תמ"ג) ב-3%, וב-2019 ב-2.6%.

נתוני צמיחה עולמית

גם ברמה העולמית המגמות היו דומות: ב-2017, הצמיחה הגלובלית הייתה 3.5%, ירדה קלות ל-3.3% ב-2018 והמשיכה ל-2.7% ב-2019. השפעת המכסים לא הייתה משמעותית כפי שחזינו, בין היתר, כי חברות מצאו דרכים לעקוף את המכסים על ידי שינוי נתיבי הייצוא.

התמודדות עם הפחדים

הפחדים מהמצב הכלכלי הנוכחי, יחד עם התחזיות המוקדמות על מיתון, כבר מגולמים במחירי המניות. בהתאם לכך, יש המצביעים על כך שפחד מופרז יכול להוות סימן חיובי להתאוששות בשוק. היסטורית, כאשר הפחדים מתפוגגים, שוקי המניות נוטים לעלות.

חיכוכים מסחריים

מכסים מובילים לחיכוכים מסחריים ומכתיבים מי מרוויח ומי מפסיד. מכסים משפיעים בעיקר על סחורות ולא על שירותים, כאשר אלה מהווים כ-62% מהתמ"ג הגלובלי. מכאן, ההשפעה של מכסים על הכלכלה הכללית מוגבלת יחסית.

התפתחויות עתידיות

הליך גיוס והכשרת כוח אדם לרשות לגביית מכסים בארצות הברית מתמוטט, והקונגרס עדיין לא התנגד בפומבי למדיניות זו. אם טראמפ יצליח לקדם הסכמי סחר חדשים, ייתכן כי המכסים יתפוגגו, דבר שיכול להשפיע על שוקי המניות לטובה.

סיכום

לסיכום, אף על פי שמכסים נחשבים בדרך כלל לגורם של לחצים כלכליים, קיימת סבירות לסבב עליות בשוק המניות בעתיד. ההיסטוריה מצביעה על כך שהפחדים הגדולים מהמצב הנוכחי, לא תמיד מתבררים כנכונים. יש להמשיך לעקוב אחר ההתפתחויות בשוק כדי לזהות הזדמנויות פוטנציאליות

Scroll to Top