האפיפיור החדש רוברט פרבוסט: האם המנהיגות שזוכה להערצה מכילה גם היסטוריה אפורה?

האפיפיור החדש בעין הסערה: פרבוסט במוקד כתרבות של עבירות מיניות

פרבוסט, האפיפיור ה-267: נבחר על ידי הקתולים

הקרדינל רוברט פרנסיס פרבוסט נבחר לאפיפיור ה-267 והפך לאפיפיור הראשון מתוך ארצות הברית, תחת השם ליאו ה-14. פרבוסט, בן 69, משיקגו, אילינוי, עלה הערב על מרפסת בזיליקת פטרוס הקדוש המנוגדת לכינויו החדש כמנהיגם של 1.4 מיליארד קתולים ברחבי העולם.

התמחות וניהול כנסייה

פרבוסט הקדיש את מרבית הקריירה שלו לחינוך וכמיסיונר בדרום אמריקה. לאחרונה שימש גם בתפקיד ניהול חשוב בוותיקן, שם היה אחראי על המינויים לבישופים. תפקידו כללה רפורמות מהפכניות ברשות. למשל, בשנת 2022, האפיפיור הקודם, פרנסיס, הטיל עליו להוסיף שלוש נשים לגוש הבוחרים המחליט על מינוי בישופים.

פרשיות עבר מעוררות שאלות

עם מינויו של פרבוסט, עלתה מחדש סוגיית אישורו לתושבות של כומר שהורשע בהתעללות מינית בילדים. בשנת 2000, הכומר ג'יימס ריי, שהורשע בעבירות אלה, הותר לו על ידי פרבוסט לגור במנזר סמוך לבית ספר יסודי קתולי בשיקגו. המנזר, סנט ג'ון סטון, נמצא מרחק חמישה רחובות מהבית הספר היסודי, ודורש אישור מהממונה המחוזי – שפרבוסט היה במעמדו אז.

בהתאם לדיווחים בכלי תקשורת, פרבוסט אישר את המעבר של הכומר לשם חודשיים לאחר שהבישוף המקומי פנה אליו בבקשה.

האם פרבוסט יוכל להתמודד עם האתגרים?

בעוד פרבוסט מושלך לתפקידו החדש כמנהיג הכנסייה הקתולית, הוא עשוי להיתקל בטענות שישפיעו על המורשת שלו. תופעת ההתעללות המינית בכנסייה הקתולית מעסיקה את הציבור במדינות רבות, ועם רקע זה, תיבחן יכולתו להביא לשינויים אמיתיים בכנסייה.

לסיכום, בחירתו של פרבוסט לאפיפיור מקנה לו את האפשרות להביא לשינויים ולהתמודד עם ההיסטוריה המורכבת של הכנסייה. השפעת התהליכים שיבצע תיבחן גם בצל החשדות המתווספות להיסטוריה הקודמת שלו

Scroll to Top