"מאמין שבשבוע הבא יהיה יותר טוב": המטיילים שבים לקטיף דובדבנים בגולן
עם תחילת עונת קטיף הדובדבנים, הגיעו בסוף השבוע אלפים למטעי דובדבנים ברמת הגולן, כדי לחוות את הקטיף העצמי ולשוב הביתה עם שלל. בשנה שעברה, לא הגיעו כמעט מבקרים בעת קטיף הדובדבנים ברמת הגולן בשל המלחמה, והשנה המבקרים חוזרים בהדרגה.
חווית הקטיף ברמת הגולן
סולימאן איברהים, בעל מטע דובדבנים ברמת הגולן, ציין כי השנה "התחילו לבוא אנשים, אבל עדיין מעט מאוד לעומת התקופה שלפני המלחמה. אנחנו מקווים שיהיה טוב ויבואו יותר". מדובר בחקלאי ותיק, המנהל את המטע המשקיף על בירכת רם ומגדל דובדבנים מזה כ-20 שנים.
איברהים הוסיף: "אני מאמין שבשבוע הבא יהיה יותר טוב. הדובדבנים גם יהיו יותר בשלים". הוא מדווח כי השנה נרשם ירידה משמעותית ביבול הדובדבנים בשל תנאי מזג האוויר. "היו מעט גשמים וגם היה גל קור שפגע קשה ביבול. במטע שלי היבול עומד על 25% בלבד לעומת שנים קודמות".
אתגרים ביבול השנה
איברהים הסביר כי לאור מכת הקור שהשפיעה על הפרחים בתקופת הפריחה, ישנם עצים ללא פרי כלל. "המומחים אמרו שהייתה מכת קור גדולה, אבל עדיין יש הרבה דובדבנים. בחלק מהמטע יש הרבה דובדבנים ובחלק אין כלום".
למרות הקשיים, איברהים מאמין שיש עדיין מספיק דובדבנים לכלל המבקרים וממתין בשמחה לחזרתם של התיירים הישראלים. "זו הפרנסה שלנו, ואנחנו מקבלים משפחות מכל הארץ ומברכים את כולם".
קטיף עצמי במטע הפסטוראלי של איבראים יוצר חווית טבע ייחודית, בה יכולים המבקרים ליהנות מהנוף ומהפרי הטרי.
לסיכום
השנה, על אף הירידה ביבול, ישנם עדיין הרבה דובדבנים במטעי הגולן, ואיברהים ועמיתיו מקווים לחזור לשגרה ולראות את המבקרים חוזרים בשמחה.