דילוג לתוכן

הזיוף בעידן הרשתות: כיצד שורדי השבי מתמודדים עם מתקפות אכזריות על כאבם האישי?

2025-03-01 17:27:00

רשעות ואטימות לב: המתקפות המזוויעות נגד שורדי השבי שאיבדו הכול

התקפות על ירדן ביבס ואלי שרעבי

בימים האחרונים, שני שורדי שבי, ירדן ביבס ואלי שרעבי, חוו מתקפות פומביות נרחבות ברשתות החברתיות בעקבות סיפורי האובדן האישיים שלהם. בשני המקרים, המגיבים לא חיכו להתמודדות עם הכאב שעברו, והתקפותיהם היו רצופות באלימות מילולית וחוסר הבנה לעומק הסיטואציה.

התקפה על ירדן ביבס

ירדן ביבס, שכולו אובדן את אשתו ושני ילדיו, צולם בזמן שבעה כשהוא מקבל נחמה מפעיל פת"ח. במהלך המפגש, הגיעה אליו מתקפה קשה ברשתות החברתיות, כאשר המגיבים ציינו: "בגלל אנשים כמוך רצחו את הילדים שלך". דבריו של ביבס, אשר רצה למצוא מזור לכאב באדם מן העבר, עוררו סערה גדולה והצביעו על אטימות לב קשה.

התקפה על אלי שרעבי

אלי שרעבי, שאיבד את אשתו, שתי בנותיו ואחיו במהלך המלחמה, התקיף בעקבות ריאיון שניתן על ידו בתוכנית "עובדה". בתגובה לריאיון, השתעשעו ברשתות החברתיות עם קריאות לפיהן "אין ספק שצריך להנהיג תקופת צינון ארוכה בין שחרור מהשבי לבין ביקור במכונת הסילוף", תוך מתן תחושת חוסר תמיכה לנפגעי השבי.

תגובות מוסדיות

התגובות למתקפות הללו מדגישות את העובדה שהקהילה סביב האובדן והטראומה שדורשים הבנה רגשית ותמיכה. המתקפות משקפות התמודדות עם כאב אישי של אנשים ועוררות שאלות על רגישות החברה ויכולת הסובלנות כלפי הנפגעים.

בעוד שוועדות הטיפול בנושאים רגישים נדרשות, יש להבין כמה חשוב להפגין אמפתיה כלפי אלה שעברו חוויות קשות. הגישה הנחוצה היא תמיכה ולא ביקורת, כדי לעזור לבנות סולידריות ולא לחלק את הכאב.

מסקנות

שני המקרים הללו חידדו את הצורך בהבניית שיח פומבי סביב נושאים של אובדן, טראומה וצורך בתמיכה. יש צורך לחזק את הידע והרגישות כלפי שורדי השבי, ולא להותיר אותם בודדים במלחמתם עם כאבם.


תגיות: #שורדי_שבי #אובדן #חברה #רגישות #טראומה #אמפתיה

Scroll to Top