המשחק ההיסטורי בין גלנאבון לארצגבירגה אאואה התקיים אחרי 65 שנים
משחק שלא התרחש מעולם
לאחר 65 שנים של המתנה, קבוצת גלנאבון מצפון אירלנד קיימה את המשחק שלא התקיים מעולם. היום (שבת) הגיעו אוהדים גרמנים לצפון אירלנד כדי לראות את קבוצתם, ארצגבירגה אאואה, משחקת במשחק ההיסטורי שנמנע בעקבות מלחמת הקוריאה.
רקע היסטורי
הסיפור מתחיל בעונת 1959/60, כאשר גלנאבון זכתה באליפות הליגה האירית והעפילה לגביע אירופה. הקבוצה הוגרלה בעונה העוקבת מול ארצגבירגה אאואה מגרמניה המזרחית, אך נאלצה לפרוש מהתחרות כאשר בקשות הוויזה לגרמניה המזרחית נדחו בשל מסך הברזל שחילק את אירופה. גם הקבוצה הגרמנית, אז ידועה בשם ויסמוט, לא מצליחה להגיע לבריטניה עקב מניעה שהטילה השגרירות הבריטית בברלין.
יוזמת המשחק
הרעיון לקיים סוף סוף את המשחק התחיל כבדיחה. אדם קרסון, אחראי קשרי אוהדים בגלנאבון, פרסם ציוץ לבדוק אם יש עניין ברעיון. "זה היה יותר בצחוק מכל דבר אחר, ולבסוף לפני כשלוש שנים, כמה מאוהדי ארצגבירגה יצרו איתי קשר ובאמת אהבו את הרעיון," הסביר קרסון.
היוזמה גרמה לעירוב בין האוהדים והובילה לקשר רשמי בין המועדונים.
המשחק הראשון והגומלין
הקבוצה הגרמנית, שנמצאת כיום בליגה השלישית בגרמניה, הגיעה לצפון אירלנד למשחק הגומלין לאחר שגלנאבון ביקרה בגרמניה בקיץ שעבר למשחק הראשון היסטורי, שנגמר בתוצאה 0:5 לארצגבירגה אאואה. במשחק הגומלין הוסיפה הקבוצה הגרמנית 0:2 והשלימה את המפגש השנוי במחלוקות.
הגעת האוהדים וחשיבות המשחק
יו"ר גלנאבון, גלן אמרסון, סיפר שהמועדון שלח 750 כרטיסים לאוהדים הגרמנים ואלה נמכרו תוך ימים. "שלחנו להם עוד 500 כרטיסים, כך שמדובר בכ-1,200 אוהדים גרמנים שהגיעו לכאן," הוסיף אמרסון.
מתיאס היידריך, מנהל הספורט של ארצגבירגה אאואה, הדגיש כי המיקוד הוא על הקשר בין שני המועדונים ולא על התוצאה הסופית. "הידידות, ההיסטוריה וסגירת הפרק הן הכותרות הגדולות סביב המשחק הזה," אמר היידריך, והוסיף כי מדובר ב"כבוד" להשתתף במשחק.
סיכום האירוע
האירוע, שנוצר ממשהו חדש שנבנה על גבי שנים רבות של שיתוף פעולה בין האוהדים והמועדונים, מסמל ניצחון של רוח הספורט על מחסומים פוליטיים היסטוריים. אוהדי גלנאבון וארצגבירגה אאואה ישבו יחד ביציע והנחילו מסר של אופטימיות ושותפות בספורט.